CSR in Greece

   

Capital Link Sustainability Hub  » News » Articles/Interviews » Companies
Please note this information is only in Greek.
      Articles/Interviews
 
 
Συνέντευξη του κυρίου Ιωάννη Σμέρνου, Προέδρου & Διευθύνοντα Συμβούλου της ΜΚΟ «ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ», στην κυρία Όλγα Μπορνόζη, Πρόεδρο του “Capital Link CSR in Greece”
www.csringreece.gr - MSD ΕΛΛΑΔΑΣ
Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2014

Ο κύριος Ιωάννης Σμέρνος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΜΚΟ «ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ», παρεχώρησε συνέντευξη στη Πρόεδρο του "Capital Link CSR in Greece", του Κέντρου Τεχνογνωσίας ΕΚΕ, κυρία Όλγα Μπορνόζη.

CSR in Greece: Πότε ξεκίνησε να εφαρμόζεται στην Ελλάδα και πώς δημιουργήθηκε το πρόργαμμα «ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ»;

Ιωάννης Σμέρνος:
Το πρόγραμμα της οργάνωσης άρχισε το 2012 έχοντας διπλή αποστολή, τη μείωση των αποβλήτων και παράλληλα τη βελτίωση της παγκόσμιας υγείας.

Η ιδέα για τη δημιουργία της ΜΚΟ "Καθαρά Χέρια" βασίστηκε στο γεγονός ότι σε περίοδο βαθιάς κρίσης και ύφεσης δεν υπάρχει ανάγκη μονάχα για τρόφιμα αλλά και για βασικά είδη υγιεινής. Σκοπός της Αστικής Μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Καθαρά Χέρια» είναι η με κάθε πρόσφορο και νόμιμο τρόπο συλλογή υπολειμμάτων σαπουνιού απο τα ξενοδοχεία και έπειτα απο ανακύκλωση και απολύμανση,η μετατροπή τους σε νέα σαπούνια και προώθησή τους σε φτωχές οικογένειες, σε σχολεία, σε γηροκομεία,κοινωνικά παντοπωλεία, καθώς και σε αναπτυσσόμενα κράτη."Μία οργάνωση με ανάλογη δράση λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία εδώ και τέσσερα χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες".

CSR in Greece: Ποιους αφορά το πρόγραμμα;

Ιωάννης Σμέρνος:
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλα τα Ξενοδοχεία, εμείς δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τη δουλειά μας χωρίς τη γενναιόδωρη συνεργασία των ξενοδοχείων. Είμαστε ιδιαίτερα συγκινημένοι από τις ομάδες καθαριότητας όλων των ξενοδοχείων που συνεργάζονται μαζί μας, οι οποίες μας έχουν πει ξανά και ξανά ότι είναι περήφανες που συμμετέχουν στο έργο μας.

Δεν υπάρχει καμία χρέωση για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα μας. Αντί αυτού, τα ξενοδοχεία καλούνται να καλύψουν οικειοθελώς το κόστος της αποστολής των σαπουνιών στο κέντρο ανακύκλωσης.

CSR in Greece: Ποια είναι η κοινωνική δράση της ΜΚΟ «ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ»;

Ιωάννης Σμέρνος:
Τα νέα σαπούνια που δημιουργούμε τα διανέμουμε δωρεάν σε οικισμούς Ρομά, γηροκομεία, πρόσφυγες, κοινωνικά παντοπωλεία, σε θύματα φυσικών καταστροφών, άστεγες οικογένειες σε μητέρες και παιδιά που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας στην Ελλάδα καθώς και σε όλο τον κόσμο. Η πιο πρόσφατη κοινωνική δράση έγινε πριν από λίγες ημέρες στο γηροκομείο της ενορίας Αγίου Αθανασίου στο Αρμένιο Λάρισας, όπου προσφέρθηκαν ποσότητες σαπουνιού.

CSR in Greece: Ποιός είναι ο στόχος της ΜΚΟ για το 2014;

Ιωάννης Σμέρνος:
Η οργάνωση, η οποία μέχρι σήμερα δραστηριοποιείται σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, σκοπεύει εντός του έτους να συνεισφέρει και εκτός των συνόρων. "Φέτος θέλουμε να πραγματοποιήσουμε αποστολές σε χώρες που δοκιμάζονται σκληρά από την έλλειψη υποδομών και ειδών υγιεινής, όπως η Τυνησία, η Κένυα, το Αφγανιστάν και η Σιέρα Λεόνε".

CSR in Greece: Σύνθημά σας είναι «Η ΔΥΝΑΜΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ!». Πώς μπορεί λοιπόν κάποιος να βοηθήσει στη λειτουργία του ΜΚΟ;

Ιωάννης Σμέρνος:
Η προσπάθειά μας είναι καθαρά αυτοχρηματοδοτούμενη. Στηρίζεται στη συμμετοχή μελών και φίλων και σε χορηγούς. Η ΜΚΟ απευθύνεται σε εταιρείες και ιδρύματα που θα ήθελαν να χρηματοδοτήσουν το πρόγραμμα.


Τα στοιχεία επικοινωνίας είναι Ζιά πρώην Δημ. Σχολείο Κώς, τηλ. 6933339735 email:cleanhandskws@gmail.com, www.cleanhands.gr

Μία απλή λύση με μακροπρόθεσμα οφέλη