CSR in Greece

   

Capital Link Sustainability Hub  » News » Articles/Interviews » Companies
Please note this information is only in Greek.
      Articles/Interviews
 
 
Συνέντευξη της κυρίας Βαρβάρας Μεταλληνού, Προέδρου του Συλλόγου Προστασίας Αγέννητου Παιδιού – Η Αγκαλιά, στην κυρία Όλγα Μπορνόζη, Πρόεδρο του “Capital Link CSR in Greece”
www.csringreece.gr - WIND ΕΛΛΑΣ
Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2014

Η κυρία Βαρβάρα Μεταλληνού, Πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Αγέννητου Παιδιού – Η Αγκαλιά, παρεχώρησε συνέντευξη στη Πρόεδρο του “Capital Link CSR in Greece”, του Κέντρου Τεχνογνωσίας ΕΚΕ, κυρία Όλγα Μπορνόζη.

CSR in Greece: Ποια είναι η Αγκαλιά;

Βαρβάρα Μεταλληνού:
Είναι φιλανθρωπικό σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ιδρύθηκε το 1998, εγγεγραμμένο στα μητρώα των Μ.Κ.Ο. του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και στο Ειδικό Μητρώο Εθελοντικών μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.
Στόχος της Αγκαλιάς είναι να παρέχει υπηρεσίες, εντελώς δωρεάν, και να εξασφαλίζει τις προϋποθέσεις για να μεγαλώνει το παιδί σε υγιές οικογενειακό περιβάλλον, με τη ζεστή παρουσία της μητέρας και του πατέρα. Στηρίζει το θεσμό του γάμου και της οικογένειας και ενθαρρύνει την τεκνογονία.
Επιπλέον συμβάλλει στην ενημέρωση του κοινού με σεμινάρια, ομιλίες, ημερίδες, διανομή εντύπων και με την ιστοσελίδα του www.agalia.org.gr, πάνω σε θέματα που αφορούν την εγκυμοσύνη, τη μητρότητα, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το δημογραφικό.

CSR in Greece: Ποια ευάλωτη κοινωνική ομάδα στηρίζεται;

Βαρβάρα Μεταλληνού:
Η Αγκαλιά υπάρχει για όλες εκείνες τις μητέρες που επέλεξαν να φέρουν στον κόσμο το παιδί τους, ακούγοντας μόνο τη “φωνή” του. Η Αγκαλιά, με ανιδιοτέλεια, αγάπη και σεβασμό, συμπαραστέκεται σε γυναίκες έγγαμες ή άγαμες, που λόγοι εγκατάλειψης, κακοποίησης και κοινωνικοοικονομικοί τις πιέζουν σε βίαιη αφαίρεση της ζωής του εμβρύου-παιδιού τους. Η Αγκαλιά προσφέρει προστασία στο παιδί, τόσο κατά τη διάρκεια της κύησής του όσο και μετά τη γέννησή του, και συγχρόνως στηρίζει τους γονείς ηθικά και υλικά. CSR in Greece: Ποιοι είναι οι πόροι της Αγκαλιάς;

Βαρβάρα Μεταλληνού: Τα έσοδά μας προέρχονται αποκλειστικά από δωρεές ιδιωτών, χορηγίες επιχειρήσεων, καθώς και από ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, εκδρομές, δωροεκθέσεις κλπ.

CSR in Greece: Πως μπορεί να βοηθήσει κάποιος

Βαρβάρα Μεταλληνού:
Μπορεί κάποιος να γίνει εθελοντής προσφέροντας λίγο από το χρόνο του, ή προσφέροντας είδη πρώτης ανάγκης: γάλα, τρόφιμα, είδη υγιεινής, πάνες, ρούχα, υποδήματα, είδη βρεφανάπτυξης, χρήματα, χώρους φιλοξενίας.
Επίσης μια εταιρεία μπορεί να γίνει χορηγός της Αγκαλιάς και να εντάξει το σωματείο στις πράξεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

CSR in Greece: Ποιοί είναι οι μακροπρόθεσμοι στόχοι της Αγκαλιάς;

Βαρβάρα Μεταλληνού:
O Σύλλογος Η Αγκαλιά φιλοδοξεί να προσφέρει ακόμη πιο ολοκληρωμένο έργο με τη δημιουργία Βρεφονηπιακού Σταθμού, που κατεξοχήν σήμερα έχει απόλυτη ανάγκη η εμπερίστατη ελληνική οικογένεια.