CSR in Greece

   

Capital Link Sustainability Hub  » News » Articles/Interviews » Companies
Please note this information is only in Greek.
      Articles/Interviews
 
 
Συνέντευξη του Διευθυντή προγράμματος Praksis Business Coaching Center, κου Πώλ Κίντερ, στην κυρία Όλγα Μπορνόζη, Πρόεδρο του “Capital Link CSR in Greece”
www.csringreece.gr - ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ Α.Ε.
Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014

Ο κύριος Πώλ Κίντερ, Διευθυντής προγράμματος Praksis Business Coaching Center, παρεχώρησε συνέντευξη στη Πρόεδρο του “Capital Link CSR in Greece”, του Κέντρου Τεχνογνωσίας ΕΚΕ, κυρία Όλγα Μπορνόζη.

CSR in Greece: Πείτε μας λίγα λόγια για το BCC

Πώλ Κίντερ:
Το PRAKSIS Business Coaching Center είναι ένα κέντρο παροχής δωρεάν επιχειρηματικής εκπαίδευσης και συμβουλευτικής προς υποψήφιους που επιθυμούν να αποκτήσουν τις γνώσεις και τις απαραίτητες δεξιότητες ώστε να υλοποιήσουν την επιχειρηματική τους ιδέα. Παρέχει ολοκληρωμένη πρακτική εκπαίδευση και προετοιμασία ώστε ο υποψήφιος να μπορέσει να συνθέσει ένα άρτιο επιχειρηματικό σχέδιο με το οποίο θα εξασφαλίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την βιωσιμότητα της επιχείρησής του.

Οι χρηματοδότες του προγράμματος του PRAKSIS Business Coaching Center είναι το JP Morgan Chase Foundation και η Πρεσβεία των Η.Π.Α στην Αθήνα.

CSR in Greece: Σε ποιο στάδιο είσαστε τώρα;

Πώλ Κίντερ:
Τον Ιούλιο ολοκληρώσαμε με μεγάλη επιτυχία τον πρώτο μας εκπαιδευτικό κύκλο, με τριάντα συμμετέχοντες. Στο πρώτο αυτό κύκλο, υπήρχε ένα ευρύ φάσμα από επιχειρηματικές ιδέες, όπως ένα κέντρο για γονείς και παιδιά που πάσχουν από ΔΑΦ (Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος), ένα στούντιο ηχογράφησης, ένα κέντρο εναλλακτικής θεραπείας, καφετέριες, κέντρα περιποίησης άκρων και άλλα πολλά.

Στα μέσα Οκτωβρίου θα ξεκινήσει ο δεύτερος κύκλος, διάρκειας πέντε μηνών. Ήδη δεχόμαστε πολλές αιτήσεις ώστε να επιλέξουμε τους καταλληλότερους υποψήφιους, λαμβάνοντας υπόψη στην επιλογή μας, τόσο την οικονομική όσο και την κοινωνική αξία της επιχειρηματικής τους ιδέας. Στους μήνες αυτούς οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν ομαδικά πρακτικά και στοχευμένα σεμινάρια, θα έχουν κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους επιχειρηματικούς μας συμβούλους για την μετουσίωση της ιδέας τους σε πράξη και κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους coaches μας για την ανάπτυξη των προσωπικών τους δεξιοτήτων. Στο τέλος των πέντε μηνών παρέχουμε καθοδήγηση για την πρόσβαση σε πηγές χρηματοδότησης για την έναρξη των εκκολαπτόμενων επιχειρήσεων.

CSR in Greece: H PRAKSIS βοηθάει τις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες. Πως συνδέεται το BCC με τους σκοπούς και τις δράσεις της;

Πώλ Κίντερ:
Στην Ελλάδα που η οικονομική κρίση ανέτρεψε την καθημερινότητα μεγάλης μερίδας του πληθυσμού, φέρνοντας τους αντιμέτωπους με έντονα βιοπορίστηκα προβλήματα το PRAKSIS BCC στοχεύει στο να βοηθήσει άτομα τα οποία διαθέτουν το όραμα, την επιμονή, την αφοσίωση και τις ικανότητες να «επιχειρήσουν» και θέλουν ένα δυνατό σύμμαχο στην προσπάθεια τους αυτή. Με ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που βασίζεται στις προσωπικές ανάγκες του κάθε συμμετέχοντα, ο τελικός στόχος είναι η έναρξη μιας μικρής ή μεσαίας επιχείρησης. Στο BCC πιστεύουμε ότι τα οφέλη από τη δημιουργία μικρών υγειών επιχειρήσεων εκτείνονται πέρα από τον ιδιοκτήτη και την οικογένεια του, αφού βοηθούν στην ανάπτυξη της γειτονιάς και τονώνουν την τοπική οικονομία.

CSR in Greece: Τι διαφορετικό προσφέρει το BBC;

Πώλ Κίντερ:
• Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα μας εστιάζει στην πρακτική εφαρμογή και όχι μόνο στην θεωρία. Η μεθοδολογία μας ενσωματώνει τις διεθνείς τάσεις των επιχειρηματικών μοντέλων με την πραγματικότητα της Ελληνικής αγοράς.
• Είναι το μοναδικό πρόγραμμα που προσφέρει ανάπτυξη προσωπικών δεξιοτήτων μέσα από το coaching, σε συνδυασμό με την επιχειρηματική συμβουλευτική εξειδικευμένη στις εκκολαπτόμενες εταιρίες (start-ups). Ενισχύει τα θετικά στοιχεία του συμμετέχοντα και διαχειρίζεται τις όποιες αδυναμίες μπορεί να στέκονται εμπόδιο στο να επιχειρήσει.
• Οι σύμβουλοι μας διαθέτουν πάνω από 20 χρόνια επιχειρηματικής εμπειρίας τόσο στην εγχώρια όσο και σε διεθνείς αγορές.
• Μετά το πέρας του προγράμματος, οι συμμετέχοντες καθοδηγούνται στους τρόπους με τους οποίους μπορούν να εξασφαλίσουν το αρχικό κεφάλαιο για την έναρξη της επιχείρησης τους.
• Στο πρόγραμμα μας γίνονται δεκτές όλων των ειδών οι εκκολαπτόμενες επιχειρήσεις, όχι μόνο όσες αφορούν στον τεχνολογικό τομέα.

Για πληροφορίες και αιτήσεις παρακαλώ κάντε κλικ εδώ: http://goo.gl/W0JWMr

Για το δελτίο τύπου κάντε κλικ εδώ: http://www.praksis.gr/assets/deltia-typou/bcc_press_release.pdf