CSR in Greece

   

Capital Link Sustainability Hub  » News » Articles/Interviews » Companies
Please note this information is only in Greek.
      Articles/Interviews
 
 
Συνέντευξη του Προέδρου του Συλλόγου Αετοί Θεσσαλονίκης, κύριου Πάρη Αλβανού, στην κυρία Όλγα Μπορνόζη, Πρόεδρο του “Capital Link CSR in Greece”
www.csringreece.gr - ΙΝΤΡΑΚΟΜ Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤOΧΩΝ
Παρασκευή, 17 Απριλίου 2015

Ο κύριος Πάρης Αλβανός, Πρόεδρος του Συλλόγου Αετοί Θεσσαλονίκης, παρεχώρησε συνέντευξη στη Πρόεδρο του “Capital Link CSR in Greece”, κυρία Όλγα Μπορνόζη.

CSR in Greece: Πείτε μας λίγα λόγια για το Σύλλογο σας. Ποιοί είναι οι στόχοι σας;

Πάρης Αλβανός:
Οι Αετοί Θεσσαλονίκης είναι ένα αθλητικό σωματείο για άτομα με νοητικές αναπηρίες που λειτουργεί από το 2006 για όγδοη συνεχή χρονιά. Σκοπός του σωματείου μας είναι η συμμετοχή των ατόμων κυρίως με νοητικές αναπηρίες σε αθλητικές δραστηριότητες αλλά και η κοινωνική τους ένταξη μέσω αυτού. Στα αθλούμενα μέλη μας θέλουμε να παρέχουμε περισσότερες ευκαιρίες συμμετοχής, σε μια κοινωνία που δυσκολεύεται να τους προστατέψει και να τους εντάξει ισότιμα. Τα παιδιά και γενικότερα τα άτομα με αυτήν την ιδιαιτερότητα είναι εύκολος στόχος για επιτήδειους και εκμεταλλεύσιμοι ποικιλοτρόπως. Έτσι, προσπαθούμε να τους εντάξουμε στο σύλλογο μας, ώστε να έχουν κάποια κοινωνική δραστηριότητα με προοπτικές εξέλιξης. Οι στόχοι του σωματείου είναι κατά βάση κοινωνικοί και κατά επέκταση αθλητικοί.

CSR in Greece: Πού βρίσκεστε αυτή τη στιγμή ως προς τους στόχους σας;

Πάρης Αλβανός:
Στο σωματείο μας λειτουργούν 6 τμήματα νέων και νεανίδων (1 καλαθοσφαίρισης, 3 στίβου, 1 επιτραπέζιας αντισφαίρισης και 1 κολύμβησης). Απασχολούνται σε σταθερή βάση 4 προπονητές και περιστασιακά 4 συνοδοί ΑμεΑ και 1 ψυχολόγος. Τα αθλούμενα μέλη αυτήν την στιγμή είναι 76, ηλικίας κυρίως από 12 έως 30 ετών (έγγραφο 1). Τα παιδιά συμμετέχουν κάθε χρόνο στους πανελλήνιους αγώνες της Ελληνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας ΑμεΑ και θριαμβεύουν. Παράλληλα με τις αθλητικές δραστηριότητες να υλοποιούμε και κοινωνικά προγράμματα, όπως ανακύκλωσης, τράπεζας ρούχων, ευρωπαϊκά προγράμματα κ.α.. Πληροφορίες αλλά και φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις του συλλόγου υπάρχουν στην ιστοσελίδα του συλλόγου www.aetoithessalonikis.gr.

CSR in Greece: Ποιές είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζετε;

Πάρης Αλβανός:
Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε είναι κατά βάσει οικονομικές. Δυστυχώς οι πόροι του σωματείου είναι ελάχιστοι σε σχέση με τις ανάγκες του. Ευελπιστούμε στις χορηγίες εταιρειών και στα ανταποδοτικά οφέλη που θα κερδίσουν από την προβολή τους. Προς το παρόν συνδράμουν οι ελάχιστοι γονείς που έχουν την οικονομική ευχέρεια και η γενική γραμματεία αθλητισμού μέσα από τις πενιχρές τακτικές επιχορηγήσεις των αθλητικών σωματείων.

CSR in Greece: Ποιοί είναι οι μακροπρόθεσμοι στόχοι του συλλόγου σας;

Πάρης Αλβανός:
Τα παιδιά με ήπια νοητική αναπηρία δυσκολεύονται εξαιρετικά στην κοινωνική τους ένταξη. Αυτό οφείλεται στο ότι δεν υπάρχουν δομές που να ανταποκρίνονται στις δυνατότητές τους. Υπάρχουν δομές για ΑμεΑ αλλά απευθύνονται σε παιδιά με σοβαρότερες αναπηρίες. Αυτόν τον χώρο έχει ως σκοπό να καλύψει ο σύλλογός μας, δηλαδή, των χώρο ανάμεσα στα άτομα με σοβαρές νοητικές αναπηρίες και αυτού του τυπικού πληθυσμού.

CSR in Greece: Πώς μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σας κάποιος για να συνδράμει το έργο σας;

Πάρης Αλβανός:
Τα τηλέφωνα του συλλόγου είναι το 2310916066 και το τηλέφωνο του Προέδρου κ. Αλβανού είναι το 6944320767. Είμαστε στη διάθεση κάθε γονέα που θέλει να εντάξει το παιδί του στις δραστηριότητες του συλλόγου, σε ειδικότητες (π.χ. γυμναστές, ψυχολόγοι κτλ) που θέλουν να κερδίσουν κάποια εμπειρία είναι να κάνουν κάποια πρακτική άσκηση αλλά και σε χορηγούς που θέλουν να προσφέρουν και να προβληθούν μέσα από τις δραστηριότητες του συλλόγου. Πολλές πληροφορίες για το σύλλογο μπορεί να αντλήσει κάποιος από την ιστοσελίδα του συλλόγου www.aetoithessalonikis.gr.