CSR in Greece

   

Capital Link Sustainability Hub  » News » Articles/Interviews » Companies
Please note this information is only in Greek.
      Articles/Interviews
 
 
Συνέντευξη της Προέδρου του Σωματείου “Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος”, κας Natasha-Clive-Βρέκοσι, στην κυρία Όλγα Μπορνόζη, Πρόεδρο του “Capital Link CSR in Greece”
www.csringreece.gr - COCA-COLA HELLENIC
Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2016

Η κυρία Natasha-Clive-Βρέκοσι, Πρόεδρος του Σωματείου “Αντιμε-τώπιση Παιδικού Τραύματος”, παρε-χώρησε συνέντευξη στη Πρόεδρο του “Capital Link CSR in Greece”, του Κέντρου Τεχνογνωσίας ΕΚΕ, κυρία Όλγα Μπορνόζη.

Capital Link CSR in Greece: Σε τι ξεχωρίζει η δική σας Μ.Κ.Ο από τις υπόλοιπες, που υπάρχουν στην Ελλάδα;

Natasha-Clive-Βρέκοσι:
Η “Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος” έχει ως σκοπό την μείωση των παιδικών ατυχημάτων, την άμεση και σωστή αντιμετώπιση των παιδικών τραυματισμών και την αναβάθμιση της νοσηλείας των παιδιών στη χώρα μας. Σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία περίπου 500.000 παιδιά τραυματίζονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα, από τα οποία 700 πεθαίνουν και 3.000 μένουν ανάπηρα.
Από το 2010 μέχρι σήμερα έχουν επωφεληθεί από το έργο του Σωματείου πάνω από 250.000 παιδιά.

Capital Link CSR in Greece: Πού βρίσκεστε αυτή τη στιγμή ως προς τους στόχους σας και ποιες είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίσατε για την επίτευξή τους;

Natasha-Clive-Βρέκοσι:
Το 2016 είναι μία πολύ δημιουργική χρονιά καθώς υλοποιήσαμε πολλούς από τους στόχους μας.

Δημιουργήσαμε και εξοπλίσαμε 6 ακόμα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία της χώρας μας:

•Στο ‘’Αχιλλοπούλειο’’ Γενικό Νοσοκομείο Βόλου με τη δωρεά της εταιρείας ‘’Norton Rose Fulbright Greece’’.
•Στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας με τη δωρεά της ‘’Οικογένειας Γιώργου Γιουρούκου’’.
•Στο ‘’Καραμανδάνειο’’ Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών, με τη δωρεά του ‘’Ομίλου ΟΤΕ’’ .
•Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας , με τη δωρεά του ‘’Ομίλου ΟΤΕ’’ .
•Στο ‘’Βοστάνειο’’ Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης.
•Στο Γενικό Νοσοκομομείο Κέρκυρας, με τη δωρεά του ξενοδοχείου MarBella Corfu.

Επίσης εξοπλίσαμε με τα απαραίτητα μηχανήματα 5 Παιδιατρικές Κλινικές:

•Στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Μεγίστης Καστελλόριζο.
•Στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου ‘’Άγιος Παντελεήμων’’ με τη δωρεά του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση.
•Στο Κρατικό Θεραπευτήριο - Γενικό Νοσοκομείο Λέρου με τη δωρεά του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση και των ‘’Φίλων της Αντιμετώπισης Παιδικού Τραύματος’.’
•Στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς, με τη δωρεά του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη.
•Στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου ‘’Σκυλίτσειο’’, με τη δωρεά του Grace Foundation και του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη.

Οι δυσκολίες του έργου μας είναι να βρεθεί κάποιος χορηγός που θα αναλάβει την υλοποίηση αυτών των τόσο σημαντικών προγραμμάτων για την υγεία των παιδιών μας. Χαιρόμαστε που στην πορεία μας βρίσκουμε θερμούς υποστηρικτές, που δείχνουν σε όλους μας ότι υπάρχουν άνθρωποι στην Ελλάδα με ευαισθησία και κοινωνική υπευθυνότητα.

Capital Link CSR in Greece: Θα λέγατε ότι η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει ή δημιουργήσει προβλήματα στον τρόπο που κάνετε το έργο σας, όπως π.χ. η έλλειψη πόρων;

Natasha-Clive-Βρέκοσι:
Δυστυχώς κάτω από τις δύσκολες και ρευστές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας το έργο μας γίνεται όλο και πιο δύσκολο καθώς υπάρχουν πολλές ελλείψεις στα Νοσοκομεία και η ανάγκη για την εκπαίδευση των ιατρών και για την ενημέρωση πάνω στην ‘’Πρόληψη Παιδικών Ατυχημάτων’’ γίνεται όλο και πιο επιτακτική. Επίσης το Σωματείο προσπαθεί κάθε χρόνο να ανταπεξέλθει στα λειτουργικά του έξοδα.
Αυτή τη χρονιά το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στάθηκε στο πλευρό μας, αναλαμβάνοντας τον μισθό ενός υπαλλήλου του Σωματείου για 2 χρόνια.
Είναι όμως μεγάλη μας χαρά που καταφέραμε τα τελευταία χρόνια, χωρίς καμία κρατική ενίσχυση, και παρόλο τις αντίξοες συνθήκες, να προσφέρουμε εξοπλισμό στα Νοσοκομεία αξίας € 1.290.000. Αυτό το τόσο σημαντικό έργο πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη των μελών, των χορηγών, των δωρητών και των φίλων του Σωματείου

Capital Link CSR in Greece: Γνωρίζουμε ότι κάνετε πολλά, μπορείτε να αναφέρετε ποια τα αποτελέσματα του έργου σας στην πράξη;

Natasha-Clive-Βρέκοσι:
Τα αποτελέσματα του έργου μας τα τελευταία έξι χρόνια είναι τα ακόλουθα:

•12 Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών
•11 Αναβαθμισμένες Παιδιατρικές Κλινικές
•2 Μονάδες Εντατικής Θεραπείας
•377 Μηχανήματα στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία
•1.219 γιατροί εκπαιδευμένοι στην άμεση και σωστή αντιμετώπιση των παιδικών τραυματισμών
•39.457 παιδιά και 3.040 γονείς και εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν για την Πρόληψη των Παιδικών Ατυχημάτων.

Capital Link CSR in Greece: Υπάρχει κάποια άλλη μεγάλη δράση που ετοιμάζετε στο άμεσο μέλλον;

Natasha-Clive-Βρέκοσι:
Στους άμεσους στόχους μας είναι η δημιουργία Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων και στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου. Επίσης ο εξοπλισμός των Παιδιατρικών Κλινικών ανά την Ελλάδα με τα απαραίτητα μηχανήματα, είναι στις προτεραιότητες μας.

Capital Link CSR in Greece: Ποια προγράμματά σας έχουν αποδειχθεί μέχρι τώρα πιο αποτελεσματικά;

Natasha-Clive-Βρέκοσι:
Τα 4 προγράμματα του Σωματείου έχουν αποδειχθεί πολύ αποτελεσματικά και ζωτικής σημασίας καθώς πρόκειται για την ασφάλεια και την υγεία των παιδιών μας:

1. Δημιουργία και εξοπλισμός Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών:

Το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ προ-νοσοκομειακής και ενδο-νοσοκομειακής περίθαλψης και ο βασικός σκοπός του είναι η αντιμετώπιση των οξέων περιστατικών καθώς και η σταθεροποίηση του τραυματισμένου παιδιού που διακομίζεται στο νοσοκομείο. Η μονάδα αυτή έχει τον απαραίτητο εξοπλισμό και μηχανήματα προκειμένου να σώσει τη ζωή ενός παιδιού.

2. Εξοπλισμός των Παιδιατρικών Νοσοκομείων:

Ο εξοπλισμός των Παιδιατρικών Νοσοκομείων με τα απαραίτητα ιατρικά μηχανήματα δίνει τη δυνατότητα στους ιατρούς να αντιμετωπίζουν άμεσα και σωστά το τραυματισμένο παιδί που κινδυνεύει.

3. Εκπαίδευση Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού στην Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος:

Τα σεμινάρια Advanced Pediatric Life Support (A.P.L.S.) και Pediatric Life Support (P.L.S.) που οργανώνει η A.P.L.S. HELLAS είναι σχεδιασμένα για την εκπαίδευση ιατρικού προσωπικού στην αντιμετώπιση των πιο συνηθισμένων παιδιατρικών περιστατικών που μπορούν να απειλήσουν τη ζωή των παιδιών. Η Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος χρηματοδοτεί τα σεμινάρια αυτά μειώνοντας αισθητά το κόστος συμμετοχής ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, νοσηλευτικού προσωπικού ακόμα και διασωστών του ΕΚΑΒ. Το χαμηλότερο αυτό κόστος δίνει τη δυνατότητα σε περισσότερους ενδιαφερόμενους να διευρύνουν τις γνώσεις των στην αντιμετώπιση επειγόντων παιδιατρικών περιστατικών.

4. Πρόληψη Παιδικών Ατυχημάτων:

Στόχος του προγράμματος είναι να ενημερωθούν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί για τους αυξημένους κινδύνους των παιδιών σε ατυχήματα και πώς να τα αποφεύγουν, ώστε να μειωθεί ο αριθμός των τραυματισμένων παιδιών. Μετά το πέρας της παρουσίασης διανέμονται ενημερωτικά φυλλάδια με θέμα την Πρόληψη Παιδικών Ατυχημάτων. Έχει διαπιστωθεί ότι η σωστή ενημέρωση μπορεί να μειώσει τον αριθμό και την σοβαρότητα των ατυχημάτων έως και 50%.

Capital Link CSR in Greece: Θα μας αναφέρετε τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιήσετε την επόμενη χρονιά και πως μπορεί να ενημερωθεί κάποιος για αυτές;

Natasha-Clive-Βρέκοσι:
Οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί είναι το Πρωτοχρονιάτικο Φλουρί για το έτος 2017 και το Πασχαλινό Λαχείο καθώς κάθε χρόνο το Σωματείο διενεργεί μία λαχειοφόρο αγορά εν όψει του Πάσχα με πολλά δώρα. Αναμένεται να προγραμματιστούν και άλλες εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων αλλά και νωρίτερα. Όποιος επιθυμεί να ενημερωθεί για αυτές τις εκδηλώσεις ή και για αυτές που θα προγραμματιστούν αργότερα μπορεί να επικοινωνήσει στα τηλέφωνα 210-6741933 & 210-6740118 ή να επισκεφτεί την ιστοσελίδα μας στο www.pedtrauma.gr

Capital Link CSR in Greece: Πώς μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σας κάποιος για να συνδράμει το έργο σας;

Natasha-Clive-Βρέκοσι:
Οι τρόποι που μπορεί να μας βοηθήσει κάποιος είναι να γίνει μέλος του Σωματείου όπου η ετήσια συνδρομή είναι στα € 60 ή € 500 εφάπαξ (ισόβιο μέλος) όπως επίσης και με δωρεές προς το Σωματείο ή δωρεές χαράς και δωρεές εις μνήμην. Αν κάποια εταιρεία, ίδρυμα ή οργανισμός ενδιαφέρεται να συνδράμει στις προσπάθειες μας μπορεί να συνεισφέρει με κάποια δωρεά στο Σωματείο ή με κάποια χορηγία σύμφωνα με τις άμεσες ανάγκες που έχουν τα Παιδιατρικά Νοσοκομεία αυτή τη στιγμή. Όποιος επιθυμεί να συνδράμει στο έργο μας μπορεί να επικοινωνήσει στα τηλέφωνα 210-6741933 & 210-6740118.