CSR in Greece

   

Capital Link Sustainability Hub  » News » Articles/Interviews » Companies
Please note this information is only in Greek.
      Articles/Interviews
 
 
Άρθρο του κου Γιώργου Τσαπρούνη, Διευθυντή Εταιρικών Σχέσεων της WIND Ελλάς στο “Capital Link CSR in Greece”. Αποκρυπτογραφώντας το DNA της Εταιρικής Υπευθυνότητας. Το παράδειγμα της Ανάφης
Γιώργος Τσαπρούνης - WIND ΕΛΛΑΣ
Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016

Σε μία εποχή όπου οι διαθέσιμοι πόροι περιορίζονται, ενώ παράλληλα οι ανάγκες των συνανθρώπων μας και της ευρύτερης κοινωνίας στην οποία δραστηριοποιούμαστε αυξάνονται, η πρόκληση να εξακολουθήσει ο επιχειρηματικός κόσμος να στοχεύει σε βιώσιμη ανάπτυξη είναι μονόδρομος. Στην WIND πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι εταιρείες οφείλουν να ενσωματώνουν στην καθημερινή τους επιχειρηματική δράση μια πολύπλευρη στρατηγική Εταιρικής Υπευθυνότητας, η οποία απευθύνεται τόσο στους ανθρώπους ως αυτόνομες μονάδες, όσο και ευρύτερα στην κοινωνία ως σύνολο. Και αυτήν την πεποίθηση την κάνουμε πράξη καθημερινά.

Η υιοθέτηση υπεύθυνων επιχειρηματικών πολιτικών και πρακτικών δεν αποτελεί μία απλή επιλογή ή μια συμβατική υποχρέωση μας, αλλά περισσότερο μία προτεραιότητα ενταγμένη στην ευρύτερη στρατηγική, μέρος του DNΑ μας. Στο πυρήνα μιας τέτοιας στοχοθέτησης πιστεύουμε ότι οι δραστηριότητές μας και η ευρύτερη πολιτική μας προσδιορίζονται με γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη. Η Ανάφη είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της στρατηγικής.

Οι επενδύσεις των τελευταίων ετών σε νέες τεχνολογίες και υποδομές για την ανάπτυξη του Δικτύου WIND έχουν οδηγήσει σε μια απίστευτα βελτιωμένη 4G εμπειρία σε από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα!

Ένας ιδιαίτερος σταθμός για το δίκτυο 4G της WIND ήταν το νησί της Ανάφης. Όχι μόνο γιατί ο χειμώνας στα ελληνικά νησιά είναι δύσκολος. Και γίνεται ακόμα πιο δύσκολος στην άγονη γραμμή, όπου το πλοίο πιάνει λιμάνι μια ή δυο φορές την εβδομάδα, όπως στην απομακρυσμένη – όχι γεωγραφικά μιας και είναι στο κέντρο του Αιγαίου, αλλά συγκοινωνιακά– Ανάφη. Αλλά γιατί μόνο τότε μπορεί κανείς να βιώσει τη βαθιά ανάγκη των κατοίκων του νησιού για επικοινωνία.

Η ομάδα τεχνικών της WIND βρέθηκε στην Ανάφη μέσα Νοέμβρη κατορθώνοντας μέσα σε τρεις μέρες να αντικαταστήσει τον παλαιό εξοπλισμό με νέα, σύγχρονη υποδομή 4G. Το νέο δίκτυο λειτούργησε από τις αρχές Δεκέμβρη και έδωσε το έναυσμα στην εταιρεία να προχωρήσει ένα βήμα πιο πέρα, «υιοθετώντας» τηλεπικοινωνιακά το νησί, μέσα από μια δωρεά προς όλους τους κατοίκους της Ανάφης, μια δωρεά που αντανακλά την πραγματική ουσία της Εταιρικής Υπευθυνότητας. Ειδικά, οι μαθητές της Ανάφης, εξοπλίστηκαν με φορητούς υπολογιστές και με δωρεάν χρήση Mobile Internet ώστε να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες του 4G για την εκπαίδευση και την ψυχαγωγία τους. Αντίστοιχα, η εταιρεία δώρισε τεχνολογικό εξοπλισμό στα σχολεία της Ανάφης, το Δημοτικό και το ενιαίο Γυμνάσιο – Λύκειο, καθώς κι ένα συμπυκνωτή οξυγόνου για το τοπικό ιατρείο.

Το οδοιπορικό του 4G Δικτύου της WIND στην Ανάφη είναι από εκείνα τα ταξίδια που φανερώνουν την αξία της επικοινωνίας πρωτίστως ως κοινωνικό αγαθό, δίνοντας αξία σε αυτό που προσδιορίζει την WIND, ως ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα.