CSR in Greece

   

CSR in Greece » NGOs » NGO Profile » Panhellenic Association of Adapted Activities
Please note that some NGOs information regarding is only in Greek.
      Panhellenic Association of Adapted Activities
NGO name/title: Panhellenic Association of Adapted Activities
Legal form: NGO
Starting year of activity: 1988
Brief profile:
Other information: ---
Sector(s) activity:
Health
Society
People with disabilities
Address: Postal code: 10434
City: Greek state:
Website: www.almazois.gr
Contact person:
Telephone:
e-mail: breastca@otenet.gr fax: 2104180016



      Sponshorship requests
Μικρή Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού “Άλμα Ζωής” οργανώνει τα προγράμματά του γύρω από τρεις βασικούς άξονες: α. Κάθε γυναίκα που νοσεί να έχει τη τη ψυχοκοινωνική στήριξη που έχει ανάγκη σε οποιαδήποτε περιοχή της Ελλάδας κι αν βρίσκεται, β. Κάθε γυναίκα που νοσεί να έχει πλήρη και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που την αφορύν και γ. Να μειωθούν οι θάνατοι από την ασθένεια ως αποτέλεσμα της έγκαιρης διάγνωσης. Για την επίτευξη των στόχων του ο Σύλλογος οργανώνει μια σειρά προγραμμάτων ανά άξονα. Πιο συγκεκριμένα:

Άξονας I: Ψυχοκοινωνική Στήριξη

α.) Ομαδική Ψυχοθεραπεία
Ο Σύλλογος “Άλμα Ζωής”, προκειμένου να καλύψει οποιεσδήποτε ανάγκες έχει η γυναίκα που νοσεί οργανώνει τα παρακάτω ομαδικά ψυχοθεραπευτικά προγράμματα: 1. Ομάδα Διαχείρισης Άγχους, 2. Ομάδα Αυτογνωσίας, 3. Ομάδα Οριοθέτησης και Επικοινωνίας
Κόστος: 6.000 Ευρώ

Άξονας ΙΙ: Ενημέρωση γυναικών με Καρκίνο του Μαστού

α.) Πρόγραμμα Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων ΑποφασίΖΩ γιατί ΓνωρίΖΩ
Με στόχο την ενημέρωση των ασθενών για όλα τα θέματα που αφορούν στην ασθένειά τους, το Άλμα Ζωής διοργανώνει έναν κύκλο δέκα τρίωρων εκπαιδευτικών σεμιναρίων με διαφορετική κάθε φορά θεματολογία. Ειδικός επιστήμονας εμβαθύνει στο εκάστοτε θέμα και δίνει την ευκαιρία στις συμμετέχουσες να λύσουν πιθανές απορίες μέσα από μια εποικοδομητική συζήτηση. Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος (30 ανά σεμινάριο), ώστε να διευκολύνεται η συζήτηση. Αριθμός επωφελουμένων ανά κύκλο: 300 ασθενείς.
Κόστος: 10.000 Ευρώ

β.) Δικαιώματα Ασθενών
Η Κοινωνική Υπηρεσία του Συλλόγου σε συνεργασία με τα μεγάλα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας έχει ολοκληρώσει μια καταγραφή σχετικά με τις παροχές και τις ασφαλιστικές καλύψεις, τα εργασιακά και τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα της ασφαλισμένης με καρκίνο του μαστού.

Άξονας ΙΙΙ: Μείωση των θανάτων από την ασθένεια ως αποτέλεσμα της έγκαιρης διάγνωσης

α.) Ενημερωτικές Ομιλίες
Στόχος του Συλλόγου είναι να συμβάλει, ώστε να μειωθούν οι θάνατοι από την ασθένεια. Και αυτό μπορεί να συμβεί, μόνο ως αποτέλεσμα της έγκαιρης διάγνωσης. Για το λόγο αυτό διοργανώνει πανελλαδικά επιστημονικές ενημερωτικές ομιλίες σε δήμους της περιφέρειας ή σε κλειστά συστήματα (εταιρείες, εργοαστάσια κλπ.). Το 2010 μέσω των ενημερωτικών ομιλιών που πραγματοποιήθηκαν πανελλαδικά ο σύλλογος κατάφερε να ενημερώσει πάνω από 2.500 γυναίκες.
Κόστος: 10.000 Ευρώ



Μεσαία Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού “Άλμα Ζωής” οργανώνει τα προγράμματά του γύρω από τρεις βασικούς άξονες: α. Κάθε γυναίκα που νοσεί να έχει τη τη ψυχοκοινωνική στήριξη που έχει ανάγκη σε οποιαδήποτε περιοχή της Ελλάδας κι αν βρίσκεται, β. Κάθε γυναίκα που νοσεί να έχει πλήρη και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που την αφορύν και γ. Να μειωθούν οι θάνατοι από την ασθένεια ως αποτέλεσμα της έγκαιρης διάγνωσης. Για την επίτευξη των στόχων του ο Σύλλογος οργανώνει μια σειρά προγραμμάτων ανά άξονα. Πιο συγκεκριμένα:

Άξονας I: Ψυχοκοινωνική Στήριξη

α.) Ατομική Ψυχοθεραπεία
Κάθε γυναίκα με καρκίνο του μαστού, καθώς και τα μέλη της οικογένειάς της, μπορεί να κάνει ατομική ψυχοθεραπεία με ψυχολόγο-ψυχοθεραπεύτρια του Συλλόγου, προκειμένου να αντιμετωπίσει την κρίση που επιφέρει η διάγνωση, να διαχειριστεί τα δυσάρεστα συναισθήματα και να αποκτήσει καλύτερη ποιότητα ζωής . Η ατομική ψυχοθεραπεία γίνεται με βάση το Γνωσιακό-Συμπεριφοριστικό μοντέλο ψυχοθεραπείας και μέσα στο 2010 έχουν αξιοποιήσει το πρόγραμμα 640 μέλη του Συλλόγου σε 3.000 περίπου ατομικές συνεδρίες.
Κόστος: 19.500 Ευρώ

β.) Τηλεφωνική Γραμμή Στήριξης
Με στόχο την παροχή πρακτικής και συναισθηματικής στήριξης στη γυναίκα με κακρίνο του μαστού, ανεξαρτήτως τόπου διαμονής, ο Σύλλογος έχει οργανώσει από το 2006 τηλεφωνική γραμμή στήριξης που στελεχώνεται από ψυχολόγο-ψυχοθεραπεύτρια. Στη γραμμή μπορούν να απευθυνθούν γυναίκες που νοσούν, προκειμένου να λάβουν ψυχολογική στήριξη, αλλά και να ενημερωθούν για τα δικαιώματά τους (ασφαλιστικά, εργασιακά, παροχές ταμείων κλπ). Επίσης, μπορούν να απευθυνθούν φίλοι ή συγγενείς νοσούντων για συμβουλευτική. Σύμφωνα με τα στατιστικά δεδομένα μέσα στο 2010 έχουν απευθυνθεί 1250 άτομα.
Κόστος: 20.000 Ευρώ

γ.) Οργανωμένη Αλληλοβοήθεια
Ο Σύλλογος εφαρμόζει αποκλειστικά στην Ελλάδα το Διεθνές Εθελοντικό Πρόγραμμα «Reach to Recovery» για τη στήριξη γυναικών με καρκίνο μαστού. Μια γυναίκα που έχει βιώσει την εμπειρία του καρκίνου μαστού, δίνει το χρόνο και την εμπειρία της και εκαπιδεύεται από επαγγελματίες ψυχικής υγείας, για να βοηθήσει και να υποστηρίξει μια άλλη γυναίκα που αντιμετωπίζει την ίδια πρόκληση. Το πρόγραμμα εφαρμόζεται σε 19 νοσοκομεία της Αττικής, όπου διακινούνται πάνω από 10.000 έντυπα ετησίως
Κόστος: 15.000 Ευρώ

Άξονας ΙΙΙ: Μείωση των θανάτων από την ασθένεια ως αποτέλεσμα της έγκαιρης διάγνωσης

α.) Πρόγραμμα Γενετικής Συμβουλευτικής & Ανάλυσης
Γενετικός έλεγχος είναι αρχικά η καταγραφή του λεπτομερούς (σε τρεις γενεές) ιστορικού σε οικογένειες με ιστορικό καρκίνου μαστού/ωοθηκών ή άλλου τύπου.
Στη συνέχεια από δείγμα αίματος απομονώνεται το γενετικό υλικό στο οποίο ελέγχονται τα γονίδια BRCA1, BRCA2 και πιθανώς κάποιο άλλο γονίδιο ανάλογα με το οικογενειακό ιστορικό.
Ο λόγος για τον οποίο γίνεται ο γενετικός έλεγχος είναι, για να καθοριστεί εάν υπάρχει σαφής κληρονομικότητα σχετικά με τον συγκεκριμένο καρκίνο. Η πληροφορία αυτή είναι σημαντική τόσο για τη νοσούσα όσο και για τους συγγενείς της (υγιείς/ασθενείς), καθώς ο εντοπισμός γονιδιακής μετάλλαξης σημαίνει και αυξημένο κίνδυνο για ανάπτυξη καρκίνου μαστού ή/και ωοθηκών. Η γνώση οπότε αυτή μπορεί να συμβάλει στην έγκαιρη διάγνωση της νόσου ή ακόμα και στη μείωση των πιθανοτήτων ανάπτυξης της νόσου, ως αποτέλεσμα προφυλακτικών θεραπειών.
Κόστος: 30.000 Ευρώ


β.) Οι νέοι ενάντια στον Καρκίνο του Μαστού
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα με άμεσους και έμμεσου στόχους. Ο άμεσος στόχος αφορά στην ευαισθητοποίηση των νέων για τον καρκίνο του μαστού, την ενημέρωσή τους για την ασθένεια και τις μεθόδους πρόληψης-έγκαιρης διάγνωσής της, τη διόρθωση εσφαλμένων αντιλήψεων σχετικά με τη νόσο και την κινητοποίησή τους για έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Το πρόγραμμα υλοποιείται σε μαθητές λυκείου και σε φοιτητές (σε συνεργασία με τις αντίστοιχες δομές) από ψυχολόγους-ψυχοθεραπευτές μέσα στα πλαίσια ενός δίωρου σεμιναρίου διαδραστικού χαρακτήρα. Ο έμμεσος στόχος του προγράμματος έγκειται στην ενημέρωση για την ασθένεια και τις μεθόδους έγκαιρης διάγνωσής της, μέσω ειδικού έντυπου υλικού, των ενηλίκων γυναικών που έρχονται σε επαφή με τους μαθητές/φοιτητές. Συγκερκιμένα στη λήξη του σεμιναρίου δίνεται έντυπο υλικού στους συμμετέχοντες, προκειμένου να το δώσουν στη μητέρα τους.
Το 2009 οι επωφελούμενοι του προγράμματος ήταν 970 μαθητές λυκείου & φοιτητές, 1867 μητέρες και 520 καθηγητές.
Κόστος: 20.000 Ευρώ
Μεγάλη Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού “Άλμα Ζωής” οργανώνει τα προγράμματά του γύρω από τρεις βασικούς άξονες: α. Κάθε γυναίκα που νοσεί να έχει τη τη ψυχοκοινωνική στήριξη που έχει ανάγκη σε οποιαδήποτε περιοχή της Ελλάδας κι αν βρίσκεται, β. Κάθε γυναίκα που νοσεί να έχει πλήρη και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που την αφορύν και γ. Να μειωθούν οι θάνατοι από την ασθένεια ως αποτέλεσμα της έγκαιρης διάγνωσης. Για την επίτευξη των στόχων του ο Σύλλογος οργανώνει μια σειρά προγραμμάτων ανά άξονα. Πιο συγκεκριμένα:

Άξονας ΙΙΙ: Μείωση των θανάτων από την ασθένεια ως αποτέλεσμα της έγκαιρης διάγνωσης

α.) Αγώνας Δρόμου Greece Race for the Cure®
Ο Σύλλογος διοργανώνει με την έγκριση της οργάνωσης Susan G. Komen for the Cure® τον αγώνα δρόμου & περίπατο Greece Race for the Cure®. Πρόκειται για την πιο αναγνωρισμένη και επιτυχημένη ενέργεια διεθνώς με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση του γενικού πληθυσμού για την ασθένεια και τις μεθόδους έγκαιρης διάγνωσής της. Ο Αγώνας, που αποτελεί πλέον θεσμό, διοργανώνεται την τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου.
Κόστος: 80.000 Ευρώ