CSR in Greece

   

Capital Link Sustainability Hub  » News » Articles/Interviews » Companies
Please note this information is only in Greek.
      Articles/Interviews
 
 
Συνέντευξη της κυρίας Νιόβης Καλλέργη, Διευθύντριας Marketing & Επικοινωνίας της ΚΑΦΕΑ ΜΠΟΡΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε., στην Πρόεδρο του “Capital Link CSR in Greece”, κα Όλγα Μπορνόζη.
www.csringreece.gr - ΚΑΦΕΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.
Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2016

Συνέντευξη με την κυρία Νιόβη Καλλέργη, Διευθύντρια Marketing & Επικοινωνίας της ΚΑΦΕΑ ΜΠΟΡΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε., στην Πρόεδρο του “Capital Link CSR in Greece”, κα Όλγα Μπορνόζη.

Capital Link CSR in Greece: Εδώ και 30 χρόνια περίπου γνωρίζουμε την Καφέα Εμπορική Τεχνική ΑΕ, ως την εταιρία που έφερε τον espresso illy στην Ελλάδα. Πείτε μας λίγα λόγια παραπάνω.

Νιόβη Καλλέργη:
Από το 1988, η εταιρία μας ΚΑΦΕΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. λειτουργεί στην ελληνική αγορά ως μια οικογενειακή επιχείρηση, κατέχοντας ηγετικό μερίδιο στους κύριους τομείς δράσης της: Ho.Re.Ca, Retail & Office, με κύριο αντικείμενο την εισαγωγή & τη διανομή καφέ espresso και άλλων συναφών προϊόντων.
Εισάγουμε και διακινούμε στην Ελλάδα τον espresso illy και πολλά άλλα brands υψηλής ποιότητας, διεθνούς φήμης και αναγνωρισιμότητας, όπως το κλειστό σύστημα μηχανής για κάψουλα IPERESPRESSO ILLY, την γαλλική σοκολάτα σε ρόφημα MONBANA CHOCOLATIER, τα αρωματικά σιρόπια Γαλλίας ROUTIN 1883, το κορυφαίο Γαλλικό τσάι DAMMANN FRÈRES, τα συστήματα μηχανής ies, mps & mps vending της MITACA, τις επαγγελματικές μηχανές espresso Faema, La Marzocco και τους μύλους άλεσης καφέ Mazzer.
Δημιουργήσαμε το ισχυρότερο Δίκτυο Διανομής στον κλάδο HO.RE.CA, καλύπτοντας το 96% της ελληνικής επικράτειας αλλά και με εξαγωγική δραστηριότητα στα Βαλκάνια.
Αδιάλειπτα επενδύουμε σε τεχνογνωσία , νέες τεχνολογίες και στον τομέα της εκπαίδευσης – υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Καφέ της Τεργέστης… προκειμένου να μεγεθύνουμε το μερίδιο γνώσης των συνεργατών μας, τους οποίους θεωρούμε ως μεγαλύτερη αξία μας, πρεσβευτές της κουλτούρας και της φιλοσοφίας του espresso!
Με αγάπη, μεράκι και υψηλό επαγγελματισμό φροντίζουμε για την άριστη εφαρμογή πρακτικών, ώστε κάθε φορά, να απολαμβάνει ο τελικός καταναλωτής μας έναν άριστο espresso όπου και αν βρίσκεται, κάθε στιγμή.
Η σχέση μας με τον καφέ είναι το πάθος, η δέσμευση αλλά και ο ενθουσιασμός μας!

Capital Link CSR in Greece: Πόσο σημαντική είναι η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη για την εταιρία σας;

Νιόβη Καλλέργη:
Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη δεν είναι μόδα ούτε υποχρέωση… οφείλει να είναι κουλτούρα και να γίνεται βίωμα σε κάθε επιχείρηση ανεξαρτήτου κλάδου, περιοχής και τζίρου.
Μπορεί να πραγματοποιείται σε όλο το φάσμα των υπηρεσιών της και να είναι πολύπλευρη …έτσι ώστε να εξυψώνει τα οφέλη των δράσεων της και να διαχέει απλόχερα την ανθρωπιστική πλευρά της ίδιας, αλλά και των εργαζομένων σε αυτήν.
Απώτερος σκοπός μόνον ένας: η δημιουργία δράσεων προς μίμηση και οι ευχάριστες αλυσιδωτές αντιδράσεις που αυτές προκαλούν!

Capital Link CSR in Greece: Ποιες δράσεις κοινωνικής ευθύνης πραγματοποιεί η εταιρία σας;

Νιόβη Καλλέργη:
Πέρα από την συνέπεια στις υποχρεώσεις της προς το κράτος, η κοινωνική συνεισφορά της ΚΑΦΕΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της κουλτούρας και της φιλοσοφίας της από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας της.
Ανταποκρινόμαστε άμεσα συνεχώς σε κοινωνικές ανάγκες, είτε με προϊοντική είτε με οικονομική ενίσχυση, η οποία εφαρμόζεται σε ένα ευρύ φάσμα υποστήριξης:
1. Ευαγή ιδρύματα & Μη κερδοσκοπικοί Οργανισμοί, ανά τακτά χρονικά διαστήματα ή κατόπιν αιτημάτων τους.
Παράλληλα, οι εταιρίες του ομίλου μας στηρίζουν σε μόνιμη βάση εδώ και δύο χρόνια συγκεκριμένο ίδρυμα, για έξοδα φιλοξενίας των οικογενειών των ατόμων που θεραπεύονται σε αυτό.
2. Φιλανθρωπικές διοργανώσεις, Έρανοι
3. Δημιουργία τράπεζας αίματος, μέσω εθελοντικής αιμοδοσίας.
4. Στήριξη τοπικών κοινωνιών, ιδιαίτερα του Δήμου Παιανίας, στον οποίο εδρεύει η εταιρία μας με ενίσχυση της Υπηρεσίας Πυροπροστασίας, των Κοινωνικών Παντοπωλείων, παροχή θέσεων εργασίας και πολλά άλλα…
5. Ενίσχυση εθελοντικών ομάδων
6. Αιτήματα ιδιωτών, για βιοποριστικούς λόγους και για νοσοκομειακή περίθαλψη.
7. Δωρεάν ενημέρωση / σεμινάρια για τον καφέ, ως πρώτη ύλη, σε εκπαιδευτικά ιδρύματα ( δημόσια & ιδιωτικά ).
8. Πρόγραμμα προνομιακής ομαδικής ιδιωτικής ασφάλισης για όλο το Προσωπικό και τις οικογένειές τους.
9. Ευκαιρίες για εκπόνηση Πρακτικής Άσκησης φοιτητών.
10. Χορηγίες ή άλλου είδους ενισχύσεις προς πελάτες ή/και συνεργάτες
11. Χορηγίες σε τηλεοπτικές παραγωγές και θεατρικές παραστάσεις.
Η έννοια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης βέβαια είναι πάντα επίκαιρη… οπότε συνεχώς ανακαλύπτουμε νέους τομείς δράσης και ανάπτυξης της!