CSR in Greece

   

Capital Link Sustainability Hub  » Νέα » Δελτία τύπου » Γενικά
      Δελτία τύπου - Γενικά
 
Αποτελέσματα: Προηγούμενα 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 106 107 Επόμενα » 
 
29/09/2023 - Mastercard: Μεγάλος χορηγός του Greece Race for the Cure

Η Mastercard, για 8η συνεχή χρονιά, στηρίζει έμπρακτα το έργο του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», ως ο μεγάλος χορηγός του Greece Race for the Cure® 2023. Φέτος, ο αγώνας-θεσμός για την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 1 Οκτωβρίου σε υβριδική μορφή, με φυσική παρουσία των συμμετεχόντων με αφετηρία το Ζάππειο, αλλά και με τη δυνατότητα περιορισμένων ψηφιακών συμμετοχών εξ αποστάσεως.
28/09/2023 - Motor Oil: Δωρεά πετρελαίου θέρμανσης σε σχολεία - νοσοκομεία στη Θεσσαλία

Σε δωρεά πετρελαίου θέρμανσης σε όλα τα Δημόσια Σχολεία και τα Νοσοκομεία των περιοχών που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες προχωρά η Motor Oil. Με διαχρονικό αίσθημα ευθύνης, ο Όμιλος Motor Oil, φροντίζει τους συνανθρώπους μας, οι οποίοι δοκιμάστηκαν από τις πρόσφατες πλημμύρες και έμπρακτα βρίσκεται δίπλα τους, βοηθώντας να έχουν μία ομαλή επιστροφή στην καθημερινότητά τους.
28/09/2023 - Lidl Ελλάς: Προϊόντα αξίας 80.000 ευρώ και εκπτώσεις ύψους 1.200.000 στους πληγέντες της Θεσσαλίας

ΗLidl Ελλάς από την πρώτη στιγμή στέκεται δίπλα στους κατοίκους της Θεσσαλίας, συνδράμοντας ενεργά στη στήριξη των συνανθρώπων μας που δοκιμάστηκαν από τις καταστροφικές πλημμύρες. Μέχρι στιγμής η εταιρεία έχει προσφέρει προϊόντα αξίας 80.000€ προς τους κατά τόπους δήμους, προχωρώντας σε δωρεές φρέσκων και μακράς διάρκειας τροφίμων, καθώς και ειδών πρώτης ανάγκης.
27/09/2023 - TITAN – Orcan Energy: Συμπράττουν για την ανάπτυξη πρωτοποριακής τεχνολογίας καθαρής ενέργειας

Ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ και η Orcan Energy, κορυφαία εταιρία καθαρών τεχνολογιών, ανακοίνωσαν σήμερα την έναρξη της συνεργασίας τους για την ανάπτυξη μιας πρωτοποριακής τεχνολογικής λύσης παραγωγής καθαρής ενέργειας.
21/09/2023 - Cosmote: Πρόγραμμα προσωπικής ανάπτυξης για τους νέους

Στόχος του είναι να αποτελέσει αφετηρία ενός ταξιδιού ενδυνάμωσης για όλους τους νέους, ανεξαρτήτως σπουδών, εργασίας και κοινωνικής κατάστασης. Είναι μια πρωτοβουλία που εντάσσεται στις δράσεις της COSMOTE για την στήριξη της κοινωνίας και του κοινωνικού συνόλου.
19/09/2023 - Ελληνικός Χρυσός: Κορυφαία αξιολόγηση στη βιώσιμη μεταλλευτική

ΗΕλληνικός Χρυσός είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα εξαιρετικά αποτελέσματα που σημείωσε στην πρώτη της αξιολόγηση συμμόρφωσης έναντι των προτύπων του πλαισίου «Προς μία Βιώσιμη Μεταλλευτική Δραστηριότητα» (Towards Sustainable Mining - TSM) της Ένωσης Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων του Καναδά (Mining Association of Canada - MAC), της οποίας αποτελεί μέλος μέσω της μητρικής της Eldorado Gold. Η αξιολόγηση αφορά στα Μεταλλεία Κασσάνδρας και συγκεκριμένα τις μεταλλευτικές εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής.
15/09/2023 - Women in Business

Η ανάδειξη και ενδυνάμωση του Γυναικείου εργασιακού κεφαλαίου, αποτελεί διαχρονικά, πάγιο ζήτημα στην ελληνική επιχειρηματική και πολιτική σκηνή, επηρεαζόμενο βέβαια από τις προκλήσεις & αλλαγές στο παγκόσμιο θεσμικό πλαίσιο. H ICAP CRIF, συμμετέχει ενεργά, από το 2011, στον σχετικό δημόσιο διάλογο Εταιρειών, Φορέων και της Πολιτείας, κυρίως μέσω των επικεντρωμένων πρωτοβουλιών της, «Women in Business»
14/09/2023 - Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών: Πιστοποίηση στο τελευταίο στάδιο του «Airport Carbon Accreditation»

Ακόμα μια σημαντική διεθνής αναγνώριση για τις περιβαλλοντικές προσπάθειες του αεροδρομίου της Αθήνας, στο πλαίσιο του εθελοντικού προγράμματος για τη Διαχείριση & Μείωση των Εκπομπών Άνθρακα Αεροδρομίων (Airport Carbon Accreditation) του Διεθνούς Συμβουλίου Αεροδρομίων της Ευρώπης (ACI Europe):
14/09/2023 - Ο ΟΤΕ για 15η χρονιά στον διεθνή δείκτη βιώσιμης ανάπτυξης FTSE4Good

Στον διεθνή δείκτη βιώσιμης ανάπτυξης FTSE4Good Emerging εντάσσεται για 15η συνεχή χρονιά ο ΟΤΕ, για τις σημαντικές επιδόσεις του σε θέματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και εταιρικής διακυβέρνησης (ESG). Μετά από αξιολόγηση του διεθνούς οργανισμού FTSE Russell, ο OTE συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 572 κορυφαίες εταιρείες από 22 χώρες σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης.
14/09/2023 - Προσαρμογή σε νέα πρότυπα βιωσιμότητας

Προετοιμάζονται τα επιτελεία των μεγάλων ομίλων στην Ελλάδα ενόψει της εφαρμογής των νέων προτύπων κατάρτισης Εκθέσεων Βιώσιμης Ανάπτυξης (ESRS). Η Ευρωπαϊκή Συμβουλευτική Ομάδα για Θέματα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς (EFRAG) ενέκρινε την Τρίτη 15 Νοεμβρίου την τελική έκδοση των Ευρωπαϊκών Προτύπων Απολογισμού Βιωσιμότητας (ESRS), τα οποία είναι υποχρεωτικά για όλες τις εταιρείες που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της οδηγίας CSRD, η οποία ψηφίστηκε τον Δεκέμβριο του 2022 και θα πρέπει να ενσωματωθεί στο εθνικό δίκαιο μέχρι 6 Ιουλίου 2024.
13/09/2023 - HELLENIQ ENERGY: Στήριξη της αποκατάστασης του οδικού δικτύου της Θεσσαλίας

Την απόφαση του ομίλου της Helleniq Energy να στηρίξει την αποκατάσταση του οδικού δικτύου στις περιοχές που επλήγησαν από τη θεομηνία των τελευταίων ημερών ανακοίνωσαν υψηλόβαθμα στελέχη του ομίλου και της ΕΚΟ σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λιβαδειά στο πλαίσιο του Ράλι Ακρόπολις.
13/09/2023 - LAMDA Development: Ολοκληρώθηκε το πρώτο κτίριο της μεγάλης επένδυσης, στο οποίο θα στεγαστούν 4 σωματεία ΑμεΑ!

Ένα κτίριο πρότυπο για τα Κέντρα Κοινωνικής Φροντίδας στην Ευρώπη Η LAMDA Development ολοκλήρωσε με αποκλειστικά δική της δαπάνη, ύψους 15 εκ. ευρώ, και παραδίδει εντός του χρονοδιαγράμματος που είχε ανακοινώσει, κτιριακό συγκρότημα το οποίο θα λειτουργήσει ως Κέντρο Φροντίδας Ατόμων με αναπηρία.
12/09/2023 - Ο ρόλος του χαλκού στην πράσινη μετάβαση – Οι επενδύσεις στην Ελλάδα

Ρόλο στην παραγωγή χαλκού θα έχει πλέον και η Ελλάδα, αφού στα Μεταλλεία Κασσάνδρας υλοποιείται μία από τις μεγαλύτερες άμεσες ξένες επενδύσεις στη χώρα μας, το μεταλλευτικό έργο των Σκουριών. Το έργο αυτό -στο οποίο θα επενδύσει και η Ελληνικός Χρυσός- θα βοηθήσει στην ενεργειακή αυτάρκεια της χώρας. Σύμφωνα με έκθεση της S&P Global, «Το μέλλον του χαλκού»,
10/09/2023 - Επενδύσεις για πράσινα κρουαζιερόπλοια το 2023

Σημαντικές επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες και εναλλακτικά καύσιμα στη μετάβαση προς την «πράσινη» εποχή πραγματοποίησαν το 2023 πολλές εταιρείες κρουαζιερόπλοιων.
05/09/2023 - H ΔΕΗ συμμετέχει στο CSR Europe

Στο CSR Europe, το κορυφαίο ευρωπαϊκό δίκτυο επιχειρήσεων για την Εταιρική Βιωσιμότητα και Υπευθυνότητα (Corporate Sustainability and Responsibility) εντάχθηκε η ΔΕΗ, ενισχύοντας τη δέσμευσή της για βιωσιμότητα και κοινωνική ευθύνη.
05/09/2023 - H ΔΕΗ εντάχθηκε στο CSR Europe

Με την ένταξή της στο CSR Europe, η ΔΕΗ αξιοποιεί το δίκτυο και τους πόρους του ευρωπαϊκού δικτύου για να εδραιώσει την ηγετική της θέση στις πρακτικές βιωσιμότητας
01/09/2023 - Η MYTILINEOS υποστήριξε για 2η συνεχή χρονιά το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ενημέρωσης και Εξοικείωσης με την Αναπηρία του Σ.Κ.Ε.Π., «Μαθαίνω να βλέπω

ΗMYTILINEOS, με ιδιαίτερη ευαισθησία στις ανθρώπινες & κοινωνικές αξίες, ενίσχυσε για 2η συνεχή χρονιά το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ενημέρωσης & Εξοικείωσης με την Αναπηρία «Μαθαίνω να βλέπω τον Άνθρωπο» σε συνεργασία με τον Σ.Κ.Ε.Π. – Σύνδεσμο Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους, σε σχολεία της Αττικής, το σχολικό έτος 2022-2023. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του προγράμματος, υλοποιήθηκαν 85 ομιλίες, σε 69 σχολεία, αφυπνίζοντας 4.325 μαθητές/τριες που παρακολούθησαν το πρόγραμμα!
24/08/2023 - Η Τιτάν Ελλάδας δημοσίευσε Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης

Την Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης που εστιάζει στις ελληνικές δραστηριότητες για το 2022 δημοσιεύει ο Επιχειρηματικός Τομέας Ελλάδας του ομίλου Τιτάν.
23/08/2023 - ΕΥ-AIESEC: Φοιτητές και επαγγελματίες ένωσαν τις δυνάμεις τους για ένα πιο πράσινο αύριο!

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της με την AIESEC, η ΕΥ Ελλάδος ολοκλήρωσε πρόσφατα τον κύκλο των Climate Ideation Clinics, δυο σεμιναρίων για θέματα κλιματικής κρίσης και βιώσιμης ανάπτυξης, με τη συμμετοχή στελεχών της εταιρείας και φοιτητών μελών της AIESEC.
21/08/2023 - Βιωσιμότητα, μία ακόμη «αρένα» για τους κολοσσούς των τακτικών γραμμών

Στη βιωσιμότητα και στα κριτήρια ESG συνεχίζει να στρέφεται το ενδιαφέρον της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας, με τα βλέμματα να εστιάζουν στην αγορά των τακτικών γραμμών, όπου οι μεγαλύτερες εταιρείες διαχειρίζονται σημαντικό μέρος του τονάζ.
 
Αποτελέσματα: Προηγούμενα 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 106 107 Επόμενα »