CSR in Greece

   

Capital Link Sustainability Hub  » Νέα » Δελτία τύπου » Γενικά
      Δελτία τύπου - Γενικά
 
Αποτελέσματα: Προηγούμενα 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 110 111 Επόμενα » 
 
26/02/2024 - PMI: «Triple A΄» από τον CDP για τις περιβαλλοντικές της επιδόσεις

Η PMI αναδείχθηκε ως μια από τις μόλις 10 εταιρείες παγκοσμίως, από τις περίπου 21.000 που αξιολογούνται ετησίως, που έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία (‘Triple A’) από τον CDP, τον διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό που αξιολογεί τις δράσεις των εταιρειών σε περιβαλλοντικά θέματα.
21/02/2024 - Alpha Bank-«Μαζί, με στόχο την υγεία»: Πάνω από 92.000 είδη ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Σε 17 δομές υγείας σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη βρέθηκε το 2023 η Alpha Bank σε συνεργασία με την Άγονη Γραμμή Γόνιμη, εξοπλίζοντας κέντρα υγείας, γηροκομεία και κοινωνικά ιατρεία και φαρμακεία με 92.496 είδη φαρμάκων και ιατρικού εξοπλισμού.
21/02/2024 - ΕΥ: Οι ευρωπαϊκές τράπεζες πρωτοστατούν στις επιδόσεις ESG - Που υστερούν

Οι γαλλικές τράπεζες ηγούνται στην Ευρώπη στα θέματα περιβάλλοντος και κοινωνίας, ενώ οι τράπεζες στο Ηνωμένο Βασίλειο πρωτοστατούν στη διακυβέρνηση
21/02/2024 - Η LAMDA Development είναι επίσημα μέλος του UN Global Compact Network Greece

Η LAMDA Development είναι επίσημα πλέον μέλος του UN Global Compact και του UN Global Compact Network Greece, τη μεγαλύτερη παγκόσμια πρωτοβουλία Βιώσιμης Ανάπτυξης, με περισσότερα από 23.000 μέλη σε περισσότερες από 160 χώρες και 69 Τοπικά Δίκτυα.
19/02/2024 - Πώς επηρεάζουν τα κριτήρια ESG τις επιχειρήσεις και τη χρηματοδότηση τους

Για τα κριτήρια ESG, ο κ. Αυλώνας εξήγησε ότι είναι συγκεκριμένα κοινωνικά, περιβαλλοντικά και κριτήρια εταιρικής διακυβέρνησης, τα οποία όπως είπε, «ουσιαστικά διευκολύνουν τους επενδυτές να προσανατολιστούν προς εταιρείες ή επενδύσεις που, πληρώντας αυτά τα κριτήρια, είναι βιώσιμες και πιο ισορροπημένες ως προς το περιβάλλον και ως προς την κοινωνία συνολικά. Άρα είναι κριτήρια που υποστηρίζουν τη βιωσιμότητα των επενδύσεών τους στην πραγματικότητα».
19/02/2024 - Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα: Καθοριστική η συμβολή της στην πράσινη μετάβαση

Τα σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας HDB αποδεδειγμένα πλέον συμβάλλουν στον πράσινο μετασχηματισμό της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, την διατήρηση και αύξηση θέσεων εργασίας και στην ποιοτική αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας. Αυτό είναι το συμπέρασμα της τακτικής επιμέτρησης της συνεισφοράς της HDB που ολοκλήρωσε πρόσφατα το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.
18/02/2024 - Χρηματιστήριο: Οι «ESG» μετοχές που… πετούν μέσα στο 2024

Στο υψηλότερο επίπεδο από τη δημιουργία του, τον Σεπτέμβριο του 2021, φιγουράρει ο «πράσινος» δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, δηλαδή ο FTSE ESG, ο οποίος παρακολουθεί την ημερήσια απόδοση όσων εισηγμένων υιοθετούν και προβάλουν πρακτικές σε θέματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και εταιρικής διακυβέρνησης.
16/02/2024 - Η Alpha Bank εταίρος προόδου στην ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη της Κύπρου

Τη μεγάλη σημασία που αποδίδει ο Όμιλος Alpha Bank στις δυνατότητες εξέλιξης και τις θετικές προοπτικές της οικονομίας της Κύπρου ανέδειξε ο κύκλος συναντήσεων που είχαν με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, Γεώργιο, τον Υπουργό Οικονομικών, Μάκη Κεραυνό και τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Κωνσταντίνο Ηροδότου ο Πρόεδρος του Δ.Σ., Βασίλειος Ράπανος και ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, Βασίλης Ψάλτης, επικεφαλής ομάδας στελεχών από την Ελλάδα και την Κύπρο.
16/02/2024 - Η ΔΕΗ προχωρά δυναμικά στην “πράσινη” μετάβαση με δύο νέα έργα ΑΠΕ

Δύο νέα μεγάλα έργα ΑΠΕ συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 1GW στην Δυτική Μακεδονία και ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2025 ανακοίνωσε μέσα στο μήνα η ΔΕΗ. Τα δύο νέα έργα φωτοβολταϊκών βάζουν σε τροχιά υλοποίησης το τριετές στρατηγικό σχέδιο που παρουσίασε η διοίκηση του Ομίλου σε επενδυτές στο Λονδίνο τον Ιανουάριο, το οποίο περιλαμβάνει σημαντικές επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και ουσιαστικά βήματα προς την πράσινη μετάβαση.
15/02/2024 - Γκ. Χαρδούβελης (Εθνική Τράπεζα): «Έχουμε θέσει σαφείς στόχους ESG»

Η Εθνική Τράπεζα προχώρησε στην αλλαγή της εταιρικής της εικόνας ως επιστέγασμα των εσωτερικών αλλαγών που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια στα πλαίσια του εκσυγχρονισμού της.
14/02/2024 - Στάσσης: Καθαρές τεχνολογίες και ευέλικτη χωρητικότητα το business plan της ΔΕΗ για τα επόμενα χρόνια

«Ολόκληρο το επιχειρηματικό σχέδιο της ΔΕΗ είναι αφιερωμένο στην ανάπτυξη καθαρών τεχνολογιών και ευελιξίας. Δυο παράγοντες οδηγούν στην ενεργειακή μετάβαση και στους ενεργειακούς στόχους μας: πρώτον η ανάπτυξη καθαρών τεχνολογιών όσο το δυνατόν γρηγορότερα και δεύτερον η ευελιξία». Αυτά είπε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης, σε συζήτηση για τον νέο χάρτη της ενέργειας και την ενεργειακή μετάβαση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της ΝΑ Ευρώπης.
14/02/2024 - Loulis Food Ingredients: Δωρεά μίας (1) μοτοσυκλέτας στο τμήμα Τροχαίας Βόλου

Η Loulis Food Ingredients, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, δώρισε στο Τμήμα Τροχαίας Βόλου μία (1) καινούργια μοτοσυκλέτα μάρκας SUZUKI, μοντέλο VSTROM, πλήρως εξοπλισμένη με ηχητική και φωτεινή σήμανση, σύμφωνα με τις τρέχουσες προδιαγραφές της Ελληνικής Αστυνομίας.
13/02/2024 - Lamda Development: Συστάθηκε η Επιτροπή Βιώσιμης Ανάπτυξης

H Lamda Development, τηρώντας τη δέσμευσή της για πράσινη ανάπτυξη και υλοποίηση οικιστικών έργων με έμφαση στη βιωσιμότητα, προχώρησε στη σύσταση της Επιτροπής Βιώσιμης Ανάπτυξης. Με ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα, η Lamda Development γνωστοποιεί τα μέλη που απαρτίζουν τη συγκεκριμένη επιτροπή, η οποία έχει συμβουλευτικό ρόλο και απαρτίζεται από μη εκτελεστικά μέλη του ΔΣ και στελέχη της εταιρείας.
11/02/2024 - Φραγμοί στο «πράσινο ξέπλυμα» με νέα οδηγία από τις Βρυξέλλες

Οι ευρωπαϊκές αρχές θα περιορίσουν τις παραπλανητικές και ανακριβείς πληροφορίες σε προϊόντα με νέο θεσμικό πλαίσιο, καθώς διαπιστώνεται ότι οι επιχειρήσεις προσφεύγουν σε μεγάλη κλίμακα σε "greenwashing".
01/02/2024 - Eurobank και Πειραιώς χρηματοδοτούν το μεγάλο φωτοβολταϊκό έργο 550 ΜWp της ΔΕΗ Ανανεώσιμες στην Πτολεμαΐδα

Με συντονιστή διοργάνωσης την Eurobank και συνδιοργανωτές την Eurobank και την Τράπεζα Πειραιώς, έχει ολοκληρωθεί η υπογραφή κοινοπρακτικής χρηματοδότησης της Φοίβη Ενεργειακή Μονοπρόσωπη Α.Ε., θυγατρικής εταιρείας της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0».
31/01/2024 - Eurobank Headquarters: Ένα σύγχρονο «πράσινο κτίριο» στο κέντρο της Αθήνας

Ένα εμβληματικό κτίριο στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας μεταμορφώνεται σε ένα υψηλής αισθητικής πρότυπο περιβαλλοντικής διαχείρισης, που αποτελεί πλέον ένα από τα πρώτα πράσινα γραφεία στην «καρδιά» της πόλης.
30/01/2024 - ESG: Νέα πρότυπα για τις εταιρείες ελέγχου γνωστοποιήσεων βιωσιμότητας – Στο στόχαστρο το Greenwashing

Πιο στενό «μαρκάρισμα» στις επιχειρήσεις που δημοσιεύουν εκθέσεις βιωσιμότητας αναμένεται να κάνουν οι εταιρείες ελέγχου γνωστοποιήσεων βιωσιμότητας εάν τελικά εφαρμοστεί ο νέος, πιο λεπτομερής και αυστηρός κώδικας δεοντολογίας που πρότεινε αυτές τις ημέρες το Συμβούλιο Διεθνών Προτύπων Δεοντολογίας για Λογιστές (IESBA).
30/01/2024 - Διάκριση της Energean για ζητήματα ESG

Με την ανώτατη δυνατή αξιολόγηση ΑΑΑ, βαθμολόγησε τις επιδόσεις της Energean ο ανεξάρτητος διεθνής οίκος αξιολόγησης Morgan Stanley Capital Index κατατάσσοντάς την στο κορυφαίο 17% και στην κατηγορία Ηγέτης (Leader) σε ένα σύνολο 108 εταιρειών που παρακολουθεί διεθνώς από τον χώρο της έρευνας και παραγωγής φυσικού αερίου και πετρελαίου.
30/01/2024 - SDG House Greece: Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το εντατικό online πρόγραμμα εκπαίδευσης επιχειρήσεων Sustainability Acceleration Programme

Την έναρξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για το δεύτερο Sustainability Acceleration Programme, το εντατικό online πρόγραμμα εκπαίδευσης επιχειρήσεων σε εργαλεία και δεξιότητες για την ενσωμάτωση βιώσιμων πρακτικών στο επιχειρηματικό μοντέλο και τη λειτουργία τους, ανακοίνωσε το SDG House Greece, που αποτελεί τη νέα πρωτοβουλία του Orange Grove και της ολλανδικής πρεσβείας.
30/01/2024 - Χρονιά ρεκόρ το 2023 για τις ΑΠΕ στην Ελλάδα – Αύξηση 147% την τελευταία 10ετία

στορικό υψηλό κατέγραψε το 2023 η παραγωγή καθαρής, ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, καθώς το 57% του ενεργειακού μείγματος καλύφθηκε από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (αέρα – ήλιο) και από υδροηλεκτρικές μονάδες, ξεπερνώντας τις 25 TWh. Το 2022 το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 50,12%.
 
Αποτελέσματα: Προηγούμενα 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 110 111 Επόμενα »