CSR in Greece

   

Capital Link Sustainability Hub  » Νέα » Δελτία τύπου » Γενικά
      Δελτία τύπου - Γενικά
 
Αποτελέσματα: Προηγούμενα 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 95 96 Επόμενα » 
 
13/11/2022 - Uni-Pharma & InterMed: 4 διακρίσεις στα Manufacturing Excellence Awards 2022

Uni-Pharma και InterMed απέσπασαν τέσσερα σημαντικά βραβεία, στη Στρατηγική για τα ESG (Environment, Society, Governance), στην Περιβαλλοντική & Ενεργειακή Πολιτική και στην Επιχειρησιακή Ηθική & Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, στα Manufacturing Excellence Awards 2022
12/11/2022 - Όμιλος Quest: Νέα στρατηγική ESG με όραμα ένα προηγμένο, καλύτερο κόσμο για όλους

O Όμιλος Quest, με συνέπεια και όραμα, θεμελιώνει την ESG στρατηγική του σε 10 μακροπρόθεσμους στόχους, επιδιώκοντας την επιχειρηματική αριστεία. Οι 4 πυλώνες στους οποίους αναπτύσσεται η ESG στρατηγική του Ομίλου είναι το περιβάλλον, η υπεύθυνη επιχείρηση, οι άνθρωποί του και τα βιώσιμα προϊόντα.
11/11/2022 - Sustainability Hub του ευρωπαϊκού τουρισμού, η πρώτη τουριστική Περιφέρεια της Ελλάδας, το Νότιο Αιγαίο

Το Νότιο Αιγαίο δεν είναι μόνο ο πρωταθλητής του ελληνικού τουρισμού. Είναι η Περιφέρεια που φέρνει την Ελλάδα στην πρωτοπορία της Ευρώπης όσον αφορά στον βιώσιμο τουρισμό και ανάλογη της συνεισφοράς της ήταν και η υποδοχή που έτυχε στην Διεθνή Έκθεση – ορόσημο – World Travel Market (WTM) του Λονδίνου, που μετά από δύο χρόνια, άνοιξε και πάλι τις πύλες της, την Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο προσέλευσης. Πηγή:www.dimokratiki.gr
11/11/2022 - Βιώσιμη Ανάπτυξη και ESG στο επίκεντρο των αξιών της ΕΥΔΑΠ

αγκόσμια προτεραιότητα στον επιχειρηματικό κόσμο, πλέον, αποτελεί η ενσωμάτωση των κριτηρίων ESG που σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος (Environment), τη στήριξη της κοινωνίας (Society) καθώς και την εταιρική διακυβέρνηση (Governance) στην στρατηγική των επιχειρήσεων.
11/11/2022 - Enel Green Power: Το πράσινο dna και η δημιουργία αμοιβαίας αξίας με τις τοπικές κοινωνίες

Η Enel Green Power, παγκόσμια ηγέτιδα στον κλάδο παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ, πορεύεται με αυτή την πράσινη «πυξίδα» σε όλες τις δράσεις της, εφαρμόζοντας ένα διαφορετικό μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών, τη Δημιουργία Αμοιβαίας Αξίας (Creating Shared Value). Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία προάγει καινοτόμες συνεργασίες, καλλιεργεί σχέσεις εμπιστοσύνης με τους κατοίκους των περιοχών όπου δραστηριοποιείται, ενώ στηρίζει τoν εθνικό στόχο για μετάβαση σε πιο καθαρές και πράσινες μορφές ενέργειας.
11/11/2022 - Αττική Οδός: Μια πορεία με οδηγό τις αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης

Η Αττική Οδός, το έργο-σταθμός που έδωσε νέα διάσταση στην καθιερωμένη αντίληψη για τον χρόνο και τις αποστάσεις στο λεκανοπέδιο, όλα αυτά τα χρόνια είναι σταθερά ο αυτοκινητόδρομος που επιλέγουν χιλιάδες άνθρωποι καθημερινά για να φτάσουν στον προορισμό τους. Την ίδια στιγμή, όμως, είναι ένας ζωντανός οργανισμός που εξελίσσεται και δημιουργεί αξία, αναπτύσσοντας υπεύθυνες πρακτικές για τους εργαζόμενους, για τους χρήστες, για την κοινωνία και για το περιβάλλον.
08/11/2022 - ΟΤΕ: Η Βιώσιμη Ανάπτυξη βασική προτεραιότητα για τον Όμιλο

Το όραμα και τη στρατηγική που ακολουθεί για να είναι ο κορυφαίος πάροχος ψηφιακών υπηρεσιών με επίκεντρο τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, παρουσίασε ο Όμιλος ΟΤΕ. Η Βιώσιμη Ανάπτυξη είναι ενσωματωμένη στην επιχειρηματική στρατηγική και λειτουργία του Ομίλου και αποτελεί βασική του προτεραιότητα.
06/11/2022 - ΟΛΠ ΑΕ: Συνεισφέρει το 0,76% του ΑΕΠ – Η προσφορά στην κοινωνία και στο περιβάλλον

Διαδικτυακή παρουσίαση της ΟΛΠ ΑΕ για τη δραστηριότητά της σε θέματα του περιβάλλοντος, της εταιρικής διακυβέρνησης και της κοινωνίας, στην οποία κλήθηκε και συμμετείχε και το Newmoney, πραγματοποιήθηκε νωρίς σήμερα το πρωί, Κυριακή 6 Νοεμβρίου.
04/11/2022 - Mytilineos: Δωρεάν κατάρτιση σε επαγγέλματα «πράσινης οικονομίας» - Ποιους αφορά

Η ανάπτυξη της «πράσινης» οικονομίας δημιουργεί νέες και εξειδικευμένες θέσεις εργασίας, επιβάλλει ωστόσο και άμεση προσαρμογή των δεξιοτήτων του υπάρχοντος εργατικού δυναμικού, μέσω ειδικών προγραμμάτων κατάρτισης, που εστιάζουν στην αναβάθμιση δεξιοτήτων (upskilling) και στην επανακατάρτιση (reskilling), επισημαίνει η Mytilineos σε ανακοίνωσή της.
03/11/2022 - Ελληνικός Χρυσός: Πρωτοβουλίες και δράσεις για τη δημιουργία θετικού κοινωνικού αποτυπώματος

Ηεπιτυχία μιας εταιρείας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το πόσο μπορεί να συνεισφέρει στην ανάπτυξη της περιοχής που τη φιλοξενεί, μέσα από την άσκηση μιας κοινωνικά υπεύθυνης δραστηριότητας. Βασικοί πυλώνες της εταιρικής της στρατηγικής θα πρέπει να είναι η αποτελεσματική προστασία του περιβάλλοντος, η συνετή χρήση των φυσικών πόρων και η διατήρηση υψηλών και σταθερών επιπέδων οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, καθώς και παροχής ευκαιριών απασχόλησης.
03/11/2022 - Η περιβαλλοντική βιωσιμότητα στο επίκεντρο της στρατηγικής της Ελληνικής Τράπεζας

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στις περιβαλλοντικές και ενεργειακές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πλανήτης, η Ελληνική Τράπεζα έχει θέσει ως βασική προτεραιότητά της την προστασία του περιβάλλοντος, την εξοικονόμηση φυσικών πόρων και τη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος.
03/11/2022 - Οι εταιρείες στρέφουν το βλέμμα στην «πράσινη» μετάβαση

Πάνω από το 80% των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας υιοθετούν σε μεγάλο βαθμό δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, που έχουν σχέση με την κλιματική κρίση και την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
02/11/2022 - P&G – ΑΒ Βασιλόπουλος: Συνεχίζουν να «προσφέρουν» ακόμη περισσότερες καθαρές θάλασσες και ακτές σε όλη την Ελλάδα

Οι δύο εταιρείες ένωσαν για πέμπτη συνεχή χρονιά τις δυνάμεις τους, συμβάλλοντας στις προσπάθειες της περιβαλλοντικής οργάνωσης iSea.
02/11/2022 - Το κοινωνικό και «πράσινο» μέλλον που χτίζει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αναδεικνύεται σε κεντρικό πυλώνα της οικονομίας, της απασχόλησης και της ανάπτυξης της χώρας, όπως μαρτυρά η μελέτη κοινωνικοοικονομικής επίδρασης για το 2021, από την Ernst & Young. Οι ευρύτερες δράσεις για το «πράσινο μέλλον», τη στήριξη της νέας γενιάς και τον πολιτισμό υπογραμμίζουν τον πολυδιάστατο χαρακτήρα του Πηγή: Protagon.gr
02/11/2022 - Ε. Βρεττού: "Χωρίς ESG δείκτες οι επιχειρήσεις δεν θα μπορούν να δανειοδοτηθούν"

Για τις μεγάλες αλλαγές που φέρνει η υιοθέτηση κριτηρίων ESG που αφορούν θέματα Περιβάλλοντος, Κοινωνίας και Εταιρικής Διακυβέρνησης στην επιχειρηματικότητα και την προσέλκυση κεφαλαίων και επενδύσεων μίλησε η κυρία Ελένη Βρεττού, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Attica Bank στην εσπερίδα της Better Future με θέμα "Πρακτικές & προκλήσεις στα ΔΣ των εισηγμένων εταιριών".
02/11/2022 - Τα θέματα ESG σε κρίσιμη καμπή, σύμφωνα με νέα έκθεση της ΕΥ

Σύμφωνα με το The Emerging Sustainability Information Ecosystem, μια νέα έκθεση που παρουσιάστηκε από την EY και την Oxford Analytica, η δημοσιοποίηση πληροφοριών, αλλά και οι επενδύσεις που αφορούν σε θέματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και διακυβέρνησης (ESG), αντιμετωπίζουν σημαντικές προκλήσεις που σχετίζονται με την έλλειψη τυποποίησης, ρυθμιστικού πλαισίου και κοινού σκοπού. Οι προκλήσεις αυτές επιδεινώνονται από τον αυξανόμενο πληθωρισμό και τον πόλεμο στην Ουκρανία.
02/11/2022 - Ολα όσα συζητήθηκαν στο 24ο diaNEOsis Live για την κυκλική οικονομία στην Ελλάδα

Την Τρίτη 1 Νοεμβρίου, η διαΝΕΟσις διοργάνωσε μια δημόσια διαδικτυακή συζήτηση για την κυκλική οικονομία στην Ελλάδα, με αφορμή τη δημοσίευση σχετικής έρευνας που εκπόνησε για λογαριασμό της το ΙΟΒΕ.
02/11/2022 - Όμιλος Alpha Bank: Πρωτοπορεί μέσα από την 360ᵒ πολιτική ESG

Μία «πράσινη» και καλά χαραγμένη στρατηγική ESG ακολουθεί η Alpha Bank, έχοντας ενσωματώσει κριτήρια βιωσιμότητας στις λειτουργίες της - Το Flash.gr ακτινογραφεί αυτή την στρατηγική.
01/11/2022 - Sustainability Hackathon: Ένας μαραθώνιος βιωσιμότητας και εξέλιξης

Σε αυτήν την κατεύθυνση η Lidl Ελλάς και το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης, ενθαρρύνουν την ανάπτυξη της καινοτομίας και συνδράμουν στη διασφάλιση της βιωσιμότητας οργανώνοντας τη δεύτερη δράση ανοιχτής καινοτομίας, με την τεχνολογική και οργανωτική υποστήριξη της Crowdpolicy, στο πλαίσιο της εθνικής καμπάνιας «Ελλάδα Χωρίς Πλαστικά Μίας Χρήσης», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας
01/11/2022 - TÜV AUSTRIA Hellas: Ας μιλήσοÜμε για Βιωσιμότητα – Νέος κύκλος σεμιναρίων για θέματα ESG

Η TÜV AUSTRIA Hellas, με γνώμονα την ευαισθητοποίηση των οργανισμών σχετικά με τη σημασία της διαφάνειας στους δείκτες του ESG, διοργανώνει ακόμη έναν κύκλο σεμιναρίων για κάθε θέμα του ESG , δηλαδή για το Περιβάλλον, την Κοινωνία και την Εταιρική Διακυβέρνηση.
 
Αποτελέσματα: Προηγούμενα 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 95 96 Επόμενα »