CSR in Greece

   

Capital Link Sustainability Hub  » Νέα » Δελτία τύπου » Γενικά
      Δελτία τύπου - Γενικά
 
Αποτελέσματα: Προηγούμενα 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 100 101 Επόμενα » 
 
28/02/2023 - Παγκόσμιος διαγωνισμός ανάλυσης δεδομένων από την EY

Ο διαγωνισμός αποτελεί συνέχεια του Better Working World Data Challenge, και απευθύνεται σε φοιτητές πανεπιστημίων, νέους επαγγελματίες, καθώς και εργαζόμενους της EY.
28/02/2023 - Βιώσιμη Ανάπτυξη και ESG στο Επίκεντρο των Αξιών της ΕΥΔΑΠ

Παγκόσμια προτεραιότητα στον επιχειρηματικό κόσμο αποτελεί η υλοποίηση των κριτηρίων ESG που σχετίζονται με την Προστασία του Περιβάλλοντος (Environment), τη στήριξη της Κοινωνίας (Society) και την Εταιρική Διακυβέρνηση (Governance) και αποτυπώνουν την ικανότητα μιας επιχείρησης να δημιουργεί αξία και να διαμορφώνει στρατηγικές σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, λαμβάνοντας υπόψη τη διαχείριση μελλοντικών κινδύνων και συνδυάζοντας τον ανθρώπινο παράγοντα με την τεχνολογία.
23/02/2023 - Alpha Bank: Στις πρώτες τράπεζες σε θέματα Εταιρικής Διακυβέρνησης

Σε έκθεση του χρηματιστηριακού δείκτη αειφορίας «Financial Times Stock Exchange4Good (FTSE4Good) Index Series», ξεχώρισε η Τράπεζα ως μία από αυτές που σκοράρουν τόσο ψηλά στον συγκεκριμένο τομέα.
23/02/2023 - Ενεργειακή ανεξαρτησία: Το εργαλείο net metering και η πρόκληση στην εφαρμογή

Η ενεργειακή κρίση στρέφει πολίτες και επιχειρήσεις στις ΑΠΕ για την κάλυψη των ενεργειακών τους αναγκών, είτε μεμονωμένα, μέσω αυτοπαραγωγής, είτε συλλογικά μέσω εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού, στο πλαίσιο των ενεργειακών κοινοτήτων, ένα εργαλείο ενεργειακής ανεξαρτησίας των τοπικών κοινωνιών.
22/02/2023 - Τουρισμός και βιώσιμη ανάπτυξη πάνε μαζί

Για την καθοριστική σημασία της βιωσιμότητας στην τουριστική ανάπτυξη της χώρας μίλησε ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας σε δημόσια συζήτηση για την πράσινη επιχειρηματικότητα και την κυκλική οικονομία που διοργάνωσε το νεοσύστατο δίκτυο «ΣΥΜΒΑΛΛΩ» σήμερα το μεσημέρι.
22/02/2023 - Alumil: Ανάπτυξη με βιώσιμους όρους Ακολουθώντας την παγκόσμια τάση, που αποτελεί πλέον μονόδρομο, η Alumil δημοσιοποίησε πρόσφατα το νέο της τρ

Η ανάπτυξη με βιώσιμους όρους είναι το «ιερό δισκοπότηρο» για το παγκόσμιο επιχειρείν. Όπως κατέδειξε εμφατικά πρόσφατη έρευνα της Deloitte (2023 CxO Sustainability Report: Accelerating the Green Transition), παρά το αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον, οι επιχειρήσεις και τα στελέχη C-Level αξιολογούν τη βιωσιμότητα ως την πιο σημαντική προτεραιότητα και αυξάνουν τις επενδύσεις τους σε βιώσιμες πρακτικές.
22/02/2023 - Υπερταμείο: Στόχος η βιωσιμότητα και η ενσωμάτωση του ESG

Το Υπερταμείο δημοσίευσε την πρώτη του εταιρική Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης στην οποία συμπεριλαμβάνονται επίσης τα αποτελέσματα της πρώτης Ανάλυσης Ουσιαστικότητας του Υπερταμείου που διεξήχθη το 2022.
17/02/2023 - Eurobank: Η συνεισφορά του egg στο ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας

Υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας (ΜΟU) μεταξύ του egg και του επιχειρηματικού επιταχυντή InnovX, με έδρα στη Ρουμανία για την ενδυνάμωση της συνεργασίας των οικοσυστημάτων καινοτομίας.
15/02/2023 - Ο ΟΤΕ για τέταρτη χρονιά στον διεθνή δείκτη του Bloomberg για την ισότητα των φύλων

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, ο ΟΤΕ εντάσσεται στο διεθνή δείκτη για την ισότητα των φύλων, Bloomberg Gender Equality Index (GEI). Με τη συμπερίληψη και τις ίσες ευκαιρίες στην εργασία ως στρατηγική προτεραιότητα βιώσιμης ανάπτυξης και μέσα από δράσεις και πρωτοβουλίες, ο Όμιλος ΟΤΕ ενισχύει τη θέση των γυναικών, την ισότητα των φύλων και την ενσωμάτωση της διαφορετικότητας στην εργασία.
15/02/2023 - Εκδήλωση της ΕΥ για θέματα βιώσιμης ανάπτυξης και ESG

Εκδήλωση για τη βιώσιμη ανάπτυξη διοργάνωσε η ΕΥ Ελλάδος, με θέμα «Focusing on what matters for sustainable development», και τη συμμετοχή στελεχών ελληνικών και πολυεθνικών εταιρειών.
15/02/2023 - ICAP CRIF: Ρεκόρ Εσόδων και Κερδών το 2022, για 7η συνεχή χρονιά

Μεγάλη ικανοποίηση δημιουργεί στην ICAP CRIF, το γεγονός ότι το 2022, για 7η συνεχή χρονιά, τα βασικά οικονομικά της μεγέθη σημείωσαν νέο ρεκόρ, με αύξηση 7% στις Πωλήσεις και 12,5% στα Κέρδη EBITDA, σε σύγκριση με το 2021. Επιπρόσθετα είναι ιδιαίτερα σημανικό, ότι η Διοίκηση της ICAP CRIF, στο πλαίσιο ενός σύνθετου Change Management Project, ολοκλήρωσε επιτυχημένα την ενσωμάτωση των λειτουργιών (Management, IT, Finance & Reporting, Performance, Reward κτλ.) και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της στο παγκόσιμιο οικοσύστημα της CRIF. Συνεπώς, η ICAP CRIF και στις 4 χώρες ευθύνης της (Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία, Κύπρο) έχει εναρμονιστεί πλήρως με το Όραμα, την Στρατηγική, την Κουλτούρα και τα συστήματα Διοίκησης και λειτουργίας της CRIF
15/02/2023 - Loulis Food Ingredients: Κοντά στους συνανθρώπους της και στην κοινωνία

Η Loulis Food Ingredients με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συνανθρώπους της συνέχισε αδιάκοπα και το 2022 να προσφέρει, να στηρίζει και να γεμίζει χαμόγελα σε παιδιά και άτομα με αναπηρίες σε δομές κοινωνικής φροντίδας. Συγκεκριμένα, στήριξε περισσότερους από 245 φορείς, εκ των οποίων 20 φορείς για παιδιά με ειδικές ανάγκες, διαθέτοντας πάνω από 95 τόνους αλεύρων για τη σίτιση ανθρώπων σε ανάγκη.
15/02/2023 - ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά μονάδων ΑΠΕ 46 MW σε Θεσσαλία και Λακωνία από την Piraeus Equity Partners

Η ΔΕΗ Α.Ε ενημερώνει ότι, σε συνέχεια της από 22.12.2022 ανακοίνωσής της, ολοκληρώθηκε η εξαγορά αιολικών σταθμών παραγωγής ενέργειας συνολικής ισχύος 44 MW στην Λακωνία και φωτοβολταϊκών πάρκων ισχύος 2 MW στην Θεσσαλία από τη θυγατρική της εταιρεία ΔΕΗ Ανανεώσιμες στο πλαίσιο της υπογεγραμμένης συμφωνίας πώλησης των μετοχών (SPA) με την Piraeus Equity Partners.
14/02/2023 - ΤτΕ - ΙΟΒΕ: Αναγκαία η αυξημένη χρηματοδότηση για πράσινη μετάβαση

Εκδήλωση για την παρουσίαση της μελέτης με θέμα «Προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή: Προκλήσεις και προοπτικές για την ελληνική οικονομία» διοργάνωσε, η Τράπεζα της Ελλάδος, την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023.
14/02/2023 - EY: Το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο για τα θέματα βιώσιμης ανάπτυξης

Εκδήλωση για τη βιώσιμη ανάπτυξη διοργάνωσε πρόσφατα η ΕΥ Ελλάδος, με θέμα «Focusing on what matters for sustainable development» και τη συμμετοχή στελεχών ελληνικών και πολυεθνικών εταιρειών από νευραλγικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας. Στόχος της εκδήλωσης ήταν να βοηθήσει στην αποκωδικοποίηση των εξελίξεων στην αγορά και το ρυθμιστικό περιβάλλον σχετικά με τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη διερεύνηση των επιδράσεων, αλλά και των επιχειρηματικών ευκαιριών που δημιουργούνται.
13/02/2023 - Ένα ακόμη «βήμα» για τον Όμιλο Τιτάν προς την μείωση του ανθρακικού του αποτυπώματος

Η Titan Cement International συνεχίζει την αναπτυξιακή στρατηγική της με την συμμετοχή της στην εταιρεία Περλίτες Αιγαίου, σε συνεργασία με την οικογένεια που κατέχει την πλειοψηφία των μετοχών, εξασφαλίζοντας έτσι τις μακροπρόθεσμες ανάγκες του Ομίλου σε ποζολάνη.
13/02/2023 - ΕSG: Το νέο πλαίσιο της Ε.Ε. για την εταιρική βιωσιμότητα

Βιώσιμη ανάπτυξη και ESG είναι δύο όροι που πλέον κυριαρχούν στο επιχειρείν, καθώς ενσωματώνουν τις βασικές επιδιώξεις της Ε.Ε. ως προς τη διαχείριση της κλιματικής αλλαγής, του περιβάλλοντος και της ανάπτυξης εντός της Ένωσης. Στο πλαίσιο αυτό η εφαρμογή της Οδηγίας CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive) θα καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τη χρηματοπιστωτική εικόνα της επιχείρησης και ως εκ τούτου τη πιστοληπτική της ικανότητα αλλά και το ενδιαφέρον από υποψήφιους επενδυτές.
13/02/2023 - PwC Ελλάδας: Αναγκαία η ενσωμάτωση των κριτηρίων ESG στη στρατηγική των ναυτιλιακών εταιρειών

Στην ετήσια εκδήλωση της PwC Ελλάδας «The Annual PwC Update for Shipping Industry Finance Professionals», η οποία πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στο ξενοδοχείο InterContinental Athenaeum Athens, 120 στελέχη της Ναυτιλίας είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν, να ανταλλάξουν απόψεις και να ενημερωθούν από τους έμπειρους συμβούλους της PwC αναφορικά με τις εξελίξεις στον Κλάδο, τις αναδυόμενες λογιστικές και χρηματοοικονομικές προκλήσεις αλλά και τις νέες τάσεις της αγοράς.
12/02/2023 - ΑΔΜΗΕ: Νέα γενιά έργων για ενίσχυση της ενεργειακής θωράκισης της χώρας

Αποθήκευση ενέργειας, υπεράκτια αιολικά, αλλά και επιστράτευση… ρομπότ για την επιθεώρηση του δικτύου και τον εντοπισμό βλαβών μπαίνουν στο επενδυτικό πλάνο του ΑΔΜΗΕ για την επόμενη δεκαετία (2024-2033), παράλληλα με τις “κλασικές” επενδύσεις για την επέκταση του δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας και τις νησιωτικές διασυνδέσεις.
07/02/2023 - Hellenic Healthcare Group: Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, Ασημένια Διάκριση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης από τον EcoVadis

Ο Όμιλος Hellenic Healthcare (HHG), τιμήθηκε, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, με την Ασημένια Διάκριση από τον EcoVadis (2022-2023), τον κορυφαίο οργανισμό αξιολόγησης εταιρικής Βιωσιμότητας παγκοσμίως, για τις κοινωνικά υπεύθυνες πρακτικές που εφαρμόζει σχετικά με θέματα υπεύθυνης επιχειρηματικότητας, αειφορίας και βιώσιμης ανάπτυξης.
 
Αποτελέσματα: Προηγούμενα 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 100 101 Επόμενα »