CSR in Greece

   

Capital Link Sustainability Hub  » Νέα » Δελτία τύπου » Γενικά
      Δελτία τύπου - Γενικά
 
Αποτελέσματα: Προηγούμενα 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 111 112 Επόμενα » 
 
22/04/2024 - Philip Morris International: Ενιαία Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης για το 2023 - Η Ελλάδα αποτελεί χώρα πρότυπο στο ESG για την PMI

Η Ελλάδα αποτελεί μια χώρα όπου η βιωσιμότητα εφαρμόζεται στην πράξη ούσα πρότυπο για την Philip Morris International σε όλους τους πυλώνες του ESG.
19/04/2024 - Alpha Bank: Βραβεύσεις για ΕΚΕ και πολιτιστικές δράσεις

Συνολικά πέντε βραβεία απέσπασε η Τράπεζα για προγράμματα Εταιρικής Υπευθυνότητας και πολιτιστικές δράσεις. Για τη συνεισφορά της στην Κοινωνία, τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό τιμήθηκε η Alpha Bank στα “PR Awards 2024”, που διοργανώθηκαν από την Boussias Events. Η Τράπεζα έλαβε πέντε βραβεία: ένα Gold, ένα Silver και τρία Bronze.
18/04/2024 - BAT Hellas: Αναβάθμισε τον μεγαλύτερο Βοτανικό Κήπο της Ελλάδας

HBAT Hellas συνεχίζει αδιάκοπα τη συνεισφορά της στην ελληνική κοινωνία, προχωρώντας στην αναβάθμιση και στον καλλωπισμό του Βοτανικού Κήπου Ιουλίας και Αλεξάνδρου Ν. Διομήδους, του μεγαλύτερου Βοτανικού Κήπου της Ελλάδος και ενός από τους μεγαλύτερους στον κόσμο. Με γνώμονα την καινοτομία, την τεχνολογία και το σεβασμό προς το περιβάλλον, η εταιρεία και οι εργαζόμενοί της, μέσα από πληθώρα δράσεων, συνέβαλαν στην ανανέωση και προστασία ενός μοναδικού πράσινου πνεύμονα στην Αττική.
18/04/2024 - Οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες στην πορεία του Ομίλου ΟΤΕ προς τη βιώσιμη ανάπτυξη

Στις προκλήσεις και ευκαιρίες που αντιμετώπισε ο Όμιλος ΟΤΕ στην πορεία του προς τη βιώσιμη ανάπτυξη αναφέρθηκε η κα Ντέπη Τζιμέα, Executive Director Εταιρικής Επικοινωνίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης Ομίλου ΟΤΕ, κατά τη διάρκεια ESG Hμερίδας, με θέμα «Οδηγός για ένα Νέο Επιχειρηματικό Οικοσύστημα ή μια ακόμα Μόδα στο Χώρο της Διοίκησης Επιχειρήσεων;».
17/04/2024 - Όμιλος ΟΤΕ: PR In - House Team of the Year στα PR Awards 2024

Με το κορυφαίο βραβείο PR In - House Team of the Year και 15 ακόµα διακρίσεις (Platinum, Gold, Silver και Bronze βραβεία) στον τοµέα της εταιρικής επικοινωνίας τιµήθηκε ο Όµιλος ΟΤΕ στα φετινά PR Awards.
11/04/2024 - Μεταλλευτικά τέλη και Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη της Ελληνικός Χρυσός στα ταμεία του Δ. Αριστοτέλη προς όφελος της τοπικής κοινωνίας

https://www.xalkidikipolitiki.com/2024/04/11/ellinikos-xrisos-metaleftika/
11/04/2024 - Ήρθε ο 'πράσινος Τειρεσίας' για τις επιχειρήσεις - Με κριτήρια ESG ήδη το 25% των τραπεζικών δανείων

Με «πράσινα» κριτήρια θα γίνεται µέσα στα επόµενα δύο µε τρία χρόνια το 50% των χρηµατοδοτήσεων των τραπεζών, γεγονός που θα επηρεάσει τόσο τη διάθεση όσο και την τιµολόγηση των επιχειρηµατικών δανείων. Ηδη, τραπεζίτες αναφέρουν στην «Κυριακάτικη Απογευµατινή» ότι το 25% του δανειακού χαρτοφυλακίου των τραπεζών γίνεται µε κριτήρια ESG, επικεντρώνοντας στη βιώσιµη ανάπτυξη των επιχειρήσεων,
10/04/2024 - To ESG αποτελεί παράγοντα στις προσλήψεις διαχειριστών για το 90% των ευρωπαϊκών ιδρυμάτων

Πάνω από το 90% των ευρωπαίων θεσμικών επενδυτών που συμμετείχαν σε πρόσφατη μελέτη της Coalition Greenwich δήλωσαν ότι λαμβάνουν υπόψη τους περιβαλλοντικούς, κοινωνικούς και διοικητικούς παράγοντες όταν λαμβάνουν επενδυτικές αποφάσεις και προσλαμβάνουν διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων.
09/04/2024 - 14th Annual Capital Link Sustainability Forum": «Βιωσιμότητα – Επενδύσεις & Ανάπτυξη»

Hotel, με φυσική παρουσία Για 14η χρονιά φέτος, η Capital Link θα διοργανώσει στην Αθήνα με φυσική παρουσία το Ετήσιο Sustainability Forum, με τίτλο «Βιωσιμότητα – Επενδύσεις & Ανάπτυξη», την Τρίτη 28 Μαΐου 2024. Η υιοθέτηση της βιωσιμότητας και η ενσωμάτωση των περιβαλλοντικών, κοινωνικών και διακυβέρνησης παραγόντων (ESG) είναι η μόνη επιλογή για βιώσιμη ανάπτυξη ειδικά στη σημερινή εποχή με τις τεχνολογικές εξελίξεις σε διάφορα επίπεδα, τομείς και κλάδους. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον που εξελίσσεται ραγδαία, πρέπει να γίνεται χρήση του συνόλου των διαθέσιμων χρηματοδοτικών και επενδυτικών εργαλείων. To εγχείρημα της μετάβασης σε ένα βιώσιμο αύριο απαιτεί τη συμβολή όλων των παραγόντων ώστε οι μηχανισμοί που υιοθετήθηκαν να καταφέρουν να ανοίξουν μία νέα προσέγγιση στην χρηματοοικονομική και γενικότερα στην οικονομία και την κοινωνία. Το “14th Annual Capital Link Sustainability Forum” θα καλύψει αυτά τα κρίσιμα θέματα καθώς και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται στο πλαίσιο αυτό.
09/04/2024 - Υπερταμείο: Καινοτομία για τις εταιρείες του Δημόσιου - Δημοσιεύουν Εκθέσεις Βιώσιμης Ανάπτυξης

Σε συνάφεια με την στρατηγική προτεραιότητα για ενίσχυση της Βιώσιμης Ανάπτυξης και ενσωμάτωση των κριτηρίων ESG στο χαρτοφυλάκιο των εταιρειών του, το Υπερταμείο, συντόνισε σε ομιλικό επίπεδο την προετοιμασία των Εκθέσεων Βιώσιμης Ανάπτυξης με έτος αναφοράς το 2022.
03/04/2024 - ΕΥ: Οι επιχειρήσεις αναθεωρούν τους κλιματικούς τους στόχους, ενώ η πρόοδος προς τη βιώσιμη ανάπτυξη επιβραδύνεται

Έχει επιβραδυνθεί η πρόοδος για τη βιώσιμη ανάπτυξη σύμφωνα με την παγκόσμια έρευνα της ΕΥ, Sustainable Value Study, σε επιχειρήσεις, ενώ περιορίστηκε η μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου (GHG), κατά μέσο όρο, στο 20% σε σύγκριση με 30% το 2022
03/04/2024 - ΒΑΤ Hellas: Σημαντική στήριξη στην Ελλάδα και νέες θέσεις εργασίας

H BAT Hellas, μέλος ενός από τους μεγαλύτερους Ομίλους διεθνώς, συνεχίζει να αναπτύσσεται και να στηρίζει την οικονομία της χώρας αδιάλειπτα. Η εταιρεία τα τελευταία δύο χρόνια έχει συμβάλλει στην ελληνική οικονομία σημαντικά, σε συνέχεια της ανάπτυξης στις Νέες Κατηγορίες προϊόντων που αποτελούν εναλλακτικές στο κάπνισμα για τους ενήλικους καπνιστές.
02/04/2024 - ΕΥ: Οι επιχειρήσεις αναθεωρούν τους κλιματικούς τους στόχους

Οι επιχειρήσεις αναθεωρούν τους κλιματικούς τους στόχους, ενώ η πρόοδος προς τη βιώσιμη ανάπτυξη επιβραδύνεται αναφέρεται σε πρόσφατη παγκόσμια έρευνα της EY.
30/03/2024 - Πρόγραμμα Data Youth για την ενδυνάμωση άνεργων νέων με ψηφιακές δεξιότητες από την Mytilineos & την knowl

Η MYTILINEOS Energy & Metals συμπράττει για 6η χρονιά με την κοινωνική επιχείρηση knowl και υλοποιεί το Πρόγραμμα Data Youth, για την ενδυνάμωση άνεργων νέων με ψηφιακές δεξιότητες.
29/03/2024 - Στυλιανίδης: Ευρωπαϊκή ανταγωνιστικότητα για τη «πράσινη» μετάβαση της ναυτιλίας

Στις δυνατότητες αξιοποίησης των ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων για την «πράσινη» μετάβαση των λιμανιών και των πλοίων,αναφέρθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Στυλιανίδης σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο ίδρυμα Ευγενίδου.
29/03/2024 - Synesgy: Κυκλοφόρησε το 2 τεύχος του ESG Guide

Κυκλοφόρησε το 2 τεύχος του ESG Guide από την Synesgy, έχωντας ως κεντρική προτεραιότητα την προώθηση νέων και την επικαιρότητα σχετικά με τα θέματα ESG.
28/03/2024 - TITAN: Χρονιά ρεκόρ το 2023, ο στόχος της βιώσιμης ανάπτυξης

Πωλήσεις ύψους 2.547 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 11,6%, ρεκόρ κερδών για τρίτο συνεχόμενο έτος, με στρατηγικές επενδύσεις και εστίαση στη βιώσιμη ανάπτυξη, στο ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα και τον ψηφιακό μετασχηματισμό, παρουσίασε ο ΤΙΤΑΝ στην Ενιαία Ετήσια Έκθεση Απολογισμού 2023, η οποία περιλαμβάνει τα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου σε συνδυασμό με τις επιδόσεις του σε θέματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και διακυβέρνησης (ESG).
28/03/2024 - MYTILINEOS: Βιωσιμότητα και «πράσινη» μετάβαση το κλειδί της στρατηγικής επιτυχίας

ΗMYTILINEOS ήταν από τις πρώτες εταιρείες διεθνώς που έθεσαν στο επίκεντρο της δραστηριότητάς τους τη βιώσιμη ανάπτυξη, δεσμευόμενη να ελαχιστοποιήσει το ανθρακικό της αποτύπωμα. Όρισε ξεκάθαρους στόχους για τη δημιουργία μακροπρόθεσμης και βιώσιμης αξίας και διαμόρφωσε μία ολιστική προσέγγιση που συνδυάζει την οικονομική σταθερότητα με την κοινωνική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα.
28/03/2024 - Ελληνική Ένωση Τραπεζών: Τα πλεονεκτήματα των κοινών διατραπεζικών ESG ερωτηματολογίων για τις επιχειρήσεις

Hυποστήριξη της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας για τη βιώσιμη μετάβαση και την ενσωμάτωση των κριτηρίων ESG βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης εργασίας εποπτικών αρχών και θεσμικών φορέων της αγοράς που διοργάνωσε σήμερα η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ) και η αρμόδια Συντονιστική Επιτροπή ESG (Βιώσιμης Ανάπτυξης, Πράσινης Τραπεζικής και Εταιρικής Διακυβέρνησης).
28/03/2024 - Διακρίσεις της TÜV Austria Hellas στα Green Brand Awards 2024

Διπλή νίκη στα «Green Brand Awards 2024», για την TÜV Austria Hellas που απέσπασε δύο διακρίσεις στις κατηγορίες Green Certification και Green & Circular Economy, για την υπηρεσία OK Recycled Scheme.
 
Αποτελέσματα: Προηγούμενα 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 111 112 Επόμενα »